Fa pocs dies vaig participar en una conferència sobre comunicacions que es va celebrar a Olot, amb una assistència de ciutadans més que notable.

Tal com vaig dir en la meva intervenció, Olot i La Garrotxa han patit crònicament un dèficit molt important en aquest camp i això ha condicionat notablement el nostre model econòmic. Ens n’hem sortit prou bé, però el model actual de societat dóna molta importància, i crec que cada dia més, a les comunicacions i a la seva rapidesa motiu i això pot suposar un perill.

En determinats aspectes les coses milloren: les comunicacions per carretera han experimentat una millora substancial i quan els projectes pendents estiguin acabats haurem incrementat notablement la qualitat en els nostres desplaçaments. A veure si el ritme de construcció també millora !!!

El debat del tren s’ha apagat, però per mi és bàsic i ho serà més en un futur no gaire llunyà. Aquest mitjà de transport guanyarà protagonisme i serà fonamental en el futur de les comunicacions. És segur, contamina poc i és molt regular i previsible. Jo hi aposto decididament i crec que Olot no pot tornar a quedar-ne al marge.

Un altre tipus de comunicacions, de importància cabdal ja en aquests moments i que encara serà més decisiu en el futur, són les relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació. Qui pot imaginar una indústria moderna, un àmbit cultural o social actual sense connexió i repercussió a la xarxa? Algú pot pensar en viure en aquesta societat i no disposar de telefonia mòbil? I en un futur no gaire llunyà les comunicacions per cable, les conferències virtuals, fins i tot la prestació de serveis a distància seran cada cop més habituals i imprescindible en qualsevol àmbit. La meva impressió és que ja comencem a anar amb retard i que en aquest camp tampoc podem permetre’ns perdre el tren.

A Olot en particular i a La Garrotxa en general cal que ens posem les piles i treballem intensament en aquesta direcció. Però també hem d’exigir al govern del nostre país que, fent honor a un compromís habitual en tots els partits polítics, aposti i treballi decididament en el re-equilibri territorial de Catalunya. Haurem d’estar-hi a l’aguait !!!!

Canviant de tema, en la cloenda de l’acte, l’Eudald Casdesús ens va fer quatre pinzellades dels que seran els eixos de la nostra estratègia electoral de cares a les eleccions del dia 1. Sincerament em va complaure moltíssim. Crec que és un gran encert enfocar la campanya electoral basant-nos en la recuperació de la credibilitat per part dels polítics. Expressant un compromís clar i inequívoc que el que es prometi és complirà. Recuperar la credibilitat serà una tasca difícil però ha de ser un compromís ineludible. L’altre eix sobre el qual ens basarem serà en la defensa del valors ètics que han de caracteritzar la nostra societat. Parlar de drets, però també de deures, de suport a la família com estructura bàsica de la societat, entre d’altres, són conceptes amb els que hi estic absolutament d’acord i que m’alegro que el meu partit posi en joc durant el procés electoral en curs.

Anem bé. Tant a la reunió de Sant Sadurní com en aquesta d’Olot es va respira un molt bon ambient. Segur que els resultats electorals confirmaran aquesta impressió.

Per acabar, aprofito per adjuntar un parell de fotografíes de l’acte:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *