Una característica imprescindible en qualsevol persona que vulgui dedicar-se a la política és l’accessibilitat. És a dir, oferir-se i estar disposat a parlar amb tothom qui vulgui opinar i a aportar o debatre qualsevol aspecte de la vida diària.

En la política municipal aquest aspecte és bàsic en tots aquells que, com jo, aspirem a col·laborar en millorar el funcionament i la dinàmica diària de la vida de la nostra ciutat.

Avui en dia la xarxa ens ofereix múltiples oportunitats de fer-nos presents en el debat ciutadà. Una d’aquestes opcions és utilitzar aquest bloc per difondre les meves opinions. També em sembla un canal idoni per explicar tots aquells projectes en els que estem treballant i que ens han d’ajudar a definir un projecte engrescador per la nostra ciutat, escriure’l detalladament i explicar-lo als ciutadans. Fa falta un gran esforç per arribar a tothom i sense l’ús de tots els mitjans disponibles i la participació de molta gent serà difícil aconseguir la difusió que volem.

D’acord amb tot això, voldria fer públic un dels projectes en que estem treballant i alhora oferir la possibilitat a tothom que ho desitgi de poder participar-hi.

L’objectiu inicial era fer un diagnòstic, el més acurat possible, de les polítiques públiques que s’han desenvolupat a Olot els darrers anys. De fet, el que ens interessa és diagnosticar l’estat de salut de la nostra ciutat. Volíem un sistema d’indicadors que permetés la participació anònima de ciutadans i que a més deixés de banda la seva afinitat política. D’aquesta idea va néixer l’OLOTÒMETRE

L’Olotòmetre és un llistat dels diferents àmbits que defineixen la vida municipal, tant des del punt de vista econòmic com social. Demanem que es valori l’estat actual i les possibilitats de millora. I a partir d’aquest diagnòstic definirem les accions adients per millorar la nostra ciutat. L’objectiu sempre és el mateix.: MILLORAR OLOT.

Per posar-lo a prova, es va aprofitar una reunió convocada per discutir l’estratègia electoral, que vàrem celebrar el passat mes de juliol. La reunió, dividida en dos sessions, una més política i un altre més tècnica va ser un èxit de participació i l’olotòmetre va sortir recolzat, doncs es va demostrar com una eina eficaç i útil.

Hem anat demanant a militants i no militants que ens donin la seva opinió sobre la ciutat a través d’aquesta eina. La primera conclusió és que la gent agraeix que se’ls doni la possibilitat d’opinar, i aquesta ha de ser la base de la política municipal: conèixer les necessitats i les preocupacions dels olotins i olotines i deixar-los dir la seva. Els primers resultats evidencien que hi han importants àrees en les que cal treballar i oferir projectes de millora, doncs la seva situació actual es qualificada de dolenta per una gran majoria dels enquestats. En general, quantes més respostes anem recollint més es confirmen les nostres impressions.

Per tal de tenir el màxim nombre de valoracions possible, demano a totes aquelles persones que vulguin fer-nos arribar les seves opinions i la seva valoració de la realitat d’Olot, que es posin en contacte amb nosaltres a traves del mail garrotxa@convergència.org i tan aviat com sigui possible els facilitarem un exemplar de l’olotòmetre i la sistemàtica perquè ens el retorneu contestat.

Olot serà millor a mesura que des de l’ajuntament siguem capaços d’assumir els objectius de la majoria dels ciutadans i donar resposta a les seves necessitats. Tal com he dit al principi, comunicar amb els ciutadans ha de ser el primer objectiu dels que volem dedicar-nos al govern municipal.

 

One Response to L’OLOTÒMETRE

  1. Anonymous ha dit:

    Hola Josep Mª, aplaudeixo aquesta iniciativa de “l’Olotòmetre”, crec que és una bona iniciativa per captar les sensibilitats de la ciutat que són moltes i variades. Endavant amb tot i gràcies per estimar-te tant aquesta ciutat i aquesta gent.

    Fins aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *