CiU proposa un nou model de Fira de Sant Lluc basat en tres pilars: dia de Sant Lluc festiu, aposta per una fira internacional de turisme de natura i familiar i potenciació de la Fira del Dibuix, de l’Artesania i la Fira Ramadera.

Després de la celebració de la Fira de Sant Lluc d’enguany queda clar que cal plantejar-se seriosament el futur d’aquest certamen.

Convergència i Unió vol manifestar amb tota claredat els següents punts i prendre els compromisos que més endavant detallarem.

 1. L’assistència de visitants a les diferents activitats al voltant de la Fira de Sant Lluc demostra que els olotins i els garrotxins esperen una Fira digna i de la qual es puguin sentir orgullosos. Anualment a Catalunya és celebren més de 400 fires i ens neguem a acceptar que Olot no pugui tenir una fira de qualitat.

 1. Els models de Fira plantejats en els darrers 7 anys pel PSC han estat un fracàs darrera un altre fracàs. La dita més escaient seria “fent i desfent aprèn l’aprenent”. Propostes i més propostes, models i més models, sense tenir en cap moment una idea clara.

Davant aquesta situació CiU proposa un nou model de Fira de Sant Lluc:

 • La Fira Ramadera i la Fira del Dibuix demostren que Olot compta amb activitats que funcionen. Per tant, caldria potenciar-les, amb campanyes de promoció i de difusió. I intentar que tota la ciutat visqui aquestes fires, preparant un programa d’activitats complert i coordinat amb altres entitats i agents públics i privats (museus, escoles, galeries d’art, sector de la restauració…).

 • Per donar una primera empenta a la Fira es proposa que el dia 18 d’octubre sigui festiu a la ciutat.

 • Pel que fa a la Fira comercial es proposa apostar clarament pel turisme de natura i familiar. Olot necessita potenciar el dinamisme del sector turístic, perquè complementi els dos principals motors econòmics actuals (la indústria i la construcció) que comencem a mostrar símptomes d’esgotament.

  • Es proposa que la Fira de Sant Lluc sigui un certamen de potenciació del turisme de natura i rural de qualitat, lligat a la gastronomia, a l’excursionisme, al paisatge… I que des de l’Ajuntament es faciliti la participació de tots els agents de la comarca. No s’ha de plantejar la Fira com una cita comercial, sinó com un element de promoció econòmica i social d’Olot i de la Garrotxa. La Fira ha de ser una inversió per a la ciutat. En tres o quatre anys hem d’aconseguir que augmentin els visitants de la ciutat i de la Comarca. Aquest augment s’ha de notar durant tot l’any i no només en determinats moments (agost, caps de setmana llargs…).

  • Cada any es proposa convidar una regió europea de referència en el turisme de qualitat. I muntar un pavelló dedicat només a aquesta zona. Per exemple, Auvernia (França) o la Toscana (Itàlia). Durant el cap de setmana de la Fira es podria completar amb activitats musicals, gastronòmiques i de lleure pròpies d’aquestes regions.

  • Es preveu professionalitzar l’organització de la Fira, amb un model de gestió modern i amb criteris propis del segle XXI. Igualment, CiU es compromet a destinar més recursos a la Fira, com un element estratègic pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat.

Aquests són els compromisos de CiU davant la Fira de Sant Lluc, una diada molt pròpia dels olotins i les olotines. La societat actual demana als responsables polítics creativitat, per adaptar-se a la nova realitat social i econòmica. I governar creiem que és precisament això.

Convergència i Unió d’Olot

Olot, 23 d’octubre de 2006

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *