Parlava fa pocs dies en un article a “La Comarca” de la importància que per Olot té el paisatge, tant pel que fa a la natura que ens envolta com el paisatge urbà. Justament aquest darrer és un dels aspectes d’Olot que més em preocupa.

Crec que molt olotins pensen que Olot és una ciutat poc cuidada, i en conseqüència els olotins i els visitants la veiem d’un color grisós, que no ens afavoreix gens. Qualsevol ciutat o comarca que vulgui fer del turisme un medi pel desenvolupament econòmic de la zona, és imprescindible que comenci per cuidar i millorar la imatge que, a primer cop d’ull, s’emporten tant els ciutadans com els visitants.

L’estat de conservació del Fluvià al seu pas per Olot és un clar exemple del que no ha de ser. El riu és una important font d’atracció per ciutadans i visitants. És una zona agradable per passejar-hi, per fer-hi esport, per relaxar-nos, … i fins i tot teníem un important projecte, amb estadi d’atletisme inclòs, per convertir-lo en una zona important en la vida de la ciutat. L’actual equip de govern municipal l’ha ignorat i, en conseqüència, molts olotins i casi tots els visitants desconeixen aquesta zona que és reconeguda internacionalment com un model de integració entre el paisatge urbà i el medi natural.

El Firal és l’exemple més clar del que pot passar si no mantenim el nostre paisatge urbà. Fa pocs anys, la vida social i econòmica de la ciutat girava entorn d’aquesta rambla. Actualment es troba en un estat lamentable, poc cuidat, fins i tot diria que brut, esperant una remodelació que mai arriba i que probablement, quan decidim prioritzar-la i fer-la amb urgència, ens adonarem que l’espera ha deixat una petjada negativa difícil de esborrar.

La Garrotxa en general i Olot en particular tenen la sort d’estar situats en una zona privilegiada des del punt de vista paisatgístic. Els nostres volcans són un important estímul per totes aquelles persones que busquen un lleure tranquil, familiar, i íntimament lligat amb la natura. Segur que molts d’ells, en algun moment s’han plantejat venir a La Garrotxa, però tinc els meus dubtes que la ciutat d’Olot els hi hagi ofert el que ben segur han trobat en l’entorn. En altres paraules, que hi hagin trobat motius per allargar la seva estada o per decidir que han de tornar perquè els hi ha quedat coses per visitar. I sóc dels convençuts que tenim aquests valors que els interessarien, petits i grans tresors que no sabem fer lluir com és mereixen.

Per la seva banda, Besalú i Santa Pau sí han aconseguit que tothom valori els seus atractius turístics. Són molts els pobles de la comarca que estan en la línia de promoció turística que ens interessa. Nosaltres treballarem perquè Olot sigui capital de tot aquest moviment. Crec que una part important del nostre futur es juga en aquest àmbit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *