Fa pocs dies, des de Convergència i Unió vàrem llançar una proposta que ha de ser un dels eixos del nostre programa en el camp de l’ensenyament, la cultura i les arts. En refereixo a la creació d’un Campus de les Arts a la zona de la plaça del Carme, aprofitant la magnífica base que ens ofereix la nostra Escola d’Art.

L’aspiració de tenir estudis universitaris a Olot ha anat quedant diluïda a mida que han anat passant els anys de govern d’esquerres a la ciutat. Vàrem ser una de les primeres ciutats en demanar-ho, quan moltes universitats, entre elles la UDG iniciaven un procés de descentralització i ens hem quedat en organitzadors de cursets i seminaris, mentre les circumstàncies han canviat i la UDG torna a un model més centralitzat.

Per moltes ciutats del nostre entorn, com ara Girona o Vic, la universitat ha set un verdader motor de canvi positiu i de progrés en tots els àmbits. Evidentment la estratègia ha de canviar, doncs el model d’estudis universitaris també està canviant. Proposem que el pas següent sigui la creació del “Campus de les Arts” que englobi els actuals estudis d’art més una Escola Superior de Disseny amb les seves quatre branques: Disseny gràfic, d’interiors, moda i disseny de producte. També inclouríem en aquest campus els estudis de moda i confecció que actualment es donen a l’I.E.S. Garrotxa i tot aquells cursos i seminaris que, relacionats amb l’art o el disseny, s’organitzen des de la F.E.S.. Per nosaltres el conjunt d’aquest estudis són de nivell universitari i aquesta consideració quedarà confirmada amb l’entrada en funcionament de l’anomenat procés de Bologna, com a reforma dels estudis universitaris.
La creació d’aquest campus només depèn de que des de les institucions locals sapiguem crear complicitats i ajuntar esforços, implicant a tots els nivells educatius de la ciutat en el projecte. L’ampliació dels estudis de disseny depèn d’una decisió del Departament d’Educació i no de una universitat, i això ho valorem com una oportunitat ja que actualment a les comarques gironines no hi ha cap alternativa i la nostra Escola d’Art ho pot assumir. Els avantatges per la ciutat són evidents i irrenunciables:

 • L’Escola d’Art sortiria reforçada i consolidada, ampliant el nombre d’alumnes i professors.
 • Les indústries olotines tindrien una important font de professionals en al camp del disseny, cada cop més imprescindible en els sectors productius i per l’activitat econòmica en general.
 • Creiem que aquest projecte suposaria una revitalització de l’art i de la cultura a Olot
 • La revitalització del nucli antic aconseguiria un impuls definitiu. Pensem que aquest procés no s’aconsegueix només amb comprar edificis, derruir-los i fer-ne de nous, perquè això podrà servir per millorar l’habitabilitat d’alguns resident però de no gaire res més. Són molt més importants accions com instal·lar-hi la biblioteca, com va fer en Pere Macias o consolidar una important oferta educativa en aquesta zona, amb estudiants de fora que hi podrien residir, …

Estic convençut que Olot necessita projectes com aquest i des de la candidatura de CiU per les properes eleccions municipals hi treballarem decididament i ens veiem capacitats per aconseguir-ho si els ciutadans ens fan confiança.

 

3 Responses to El campus de les arts

 1. Marc Arza Nolla ha dit:

  Estic engegant una campanya des del mou bloc per tal de reclamar a AENA que concedeixi la nova terminal al grup Star Alliance, permetent la consolidació del Prat com a hub intercontinental.

  Et convido a sumar-t’hi, fer-hi referència al bloc i fer arribar el text per correu als teus contactes per tal que corri i creixi.

  Link:

  http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/01/campanya-per-un-hub-interconinental.html

  Gracies,

  Marc

  http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

 2. Sergi ha dit:

  M’agrada la proposta.

  Ara ja se a qui votar, si llavors em dones feina a la Escola Superior de Disseny d’Olot… (queda bé i tot el nom)

 3. Josep M. Corominas ha dit:

  Segur que trobarem més motius per votar-nos, però el “Campus de les Arts” ha de ser un dels grans pilars de l’Olot del futur, i ben segur que comptarà amb bons professors ….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *