Si en alguna cosa destaca Olot en aquest món cada cop més globalitzat, és en el nostre paisatge i el nostre prestigi artístic. Com tots sabem, hem set i seguim sent capdavanters en imatgeria religiosa, reconeguda encara actualment a nivell mundial. I si en algun aspecte trobo que fallem especialment els darrers anys, és en no saber aprofitar les nostres fortaleses i les nostres oportunitats, que són estrictament necessàries per tornar Olot al nivell de ciutat que, segons el meu entendre, no hauria d’haver perdut mai.

Un exemple molt evident és el pessebrisme, que constitueix un dels nostres actius més importants per donar a conèixer Olot, durant aquests dies de Nadal, a tots aquells que busquen ofertes lligades amb l’activitat tradicional i cultural per omplir el seu temps d’oci i lleure. Aquests, són un tipus de visitants que ens interessen enormement, però no podem cridar la seva atenció si els nostres actes no sobresurten en mig de la gran quantitat d’ofertes que hi ha durant aquests dies en molts pobles i ciutats de Catalunya. Fa un temps, sí que sobresortíem i cridàvem l’atenció, era l’època de la primera mostra de pessebres, de renom internacional, però per desgràcia la mostra s’ha anat transformant en un excel•lent acte a nivell local, sense difusió ni repercussió a altres nivells. Per mi aquesta és una feina primordial que ha de fer l’administració municipal; recolzar les entitats i associacions que tenen l’iniciativa i l’empenta suficients per organitzar actes de qualitat i ajudar-los en fer-ne difusió i prestigiar-les el màxim possible. Per desgràcia l’actual equip de govern o no ho entén així o no ha tingut gaire èxit en les seves iniciatives en aquest camp.

Un exemple d’un pessebre de la Mostra

El mateix podem dir de la Fira de Nadal o de l’Alimara, que actualment ben poc es diferencia de la de molts altres pobles i que, des del nostre punt de vista, té opcions de convertir-se en un referent si aconseguim impulsar-la com un mercat de figures de pessebre artístiques, amb una amplia implicació del pessebrisme local.

Tot això, junt amb els pastorets, els pessebres vivents i la bellesa dels nostre entorn en aquesta època són elements suficients com per fer que “Olot, temps de Nadal” interessi a molts catalans i catalanes que són amants del turisme de natura, interessats en el turisme cultural dins l’àmbit familiar, … i també als olotins que volem sentir-nos orgullosos dels nostres actius.

Olot ha de saber treure rendiment de tots els seus potencials i des de CiU apostarem decididament per potenciar i explotar tots els actius que té la nostra societat. Creiem fermament en les capacitats dels Olotins, només fa falta que des de l’ajuntament siguem capaços de recolzar-los en la mesura que mereixen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *