Fa pocs dies un comentari fet la meu blog em demanava que em pronuncies públicament sobre l’establiment d’un “hub” a l’aeroport del Prat. Evidentment penso que Catalunya necessita tenir un aeroport intercontinental i m’adhereixo públicament a aquesta iniciativa, nascuda de la societat civil, i a la que també us demano que feu suport a traves d’ aquest link. Aquest tema em porta a reflexionar sobre la importància de tenir un teixit social emprenedor que és el que realment fa anar endavant el país. És allò tant utilitzat però tant cert com que “primer cal crear la riquesa i desprès ja la repartirem”.

Olot, de sempre ha sigut una ciutat industrial, mal comunicada, amb uns serveis allunyats dels que es podien trobar en altres zones del país, però amb unes empreses reconegudes, amb una capacitat de treball molt elevada i amb un iniciativa empresarial extraordinària. Actualment la industria perd pes a la meva ciutat i no han canviat ni la il•lusió dels emprenedors ni la capacitat de treball dels olotins. Crec que des de l’administració no s’han sabut prendre les iniciatives adients per mantenir-ho i millorar-ho. El paradigma d’això és la manca de sol industrial i la incapacitat de trobar-hi solucions. El Parc natural no pot ser l’excusa doncs estic absolutament convençut que és possible trobar un punt de compromís entre les responsabilitats mediambientals i les necessitats d’una una ciutat industrial de més de 30.000 habitants.

Segur que la solució és difícil però crec que des del govern municipal hem d’aportar-hi iniciatives i trobar les complicitats per retornar la nostra industria al nivell que sempre ha tingut. Com en moltes altres coses “Olot no pot perdre el tren”.
 

One Response to Per un aeroport Intercontinental a Barcelona

  1. Agustín Romero Barroso ha dit:

    La meva visió d´Olor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *