La salut d’una societat es pot valorar de moltes maneres, però una de les més eficients és estudiant la implicació del seus membres en la vida diària i en les activitats pròpies d’aquest organització. En les ciutats, qui millor expressa aquesta implicació són les entitats i associacions que neixen per la voluntat de molts ciutadans de participar en l’esdevenir diari de la ciutat.


Olot, de sempre, és una ciutat amb una vida associativa molt intensa i aquesta riquesa és un dels valors que cal fomentar i ajudar des de les institucions. Sóc dels convençuts que des de l’ajuntament cal estar al costat d’entitats i associacions, cal mantenir vies de diàleg permanent amb ells, cal ser molt sensible a les seves necessitats i peticions i sempre que no sigui possible satisfer les seves demandes, és necessari explicar amb total claredat els motius i posar-se al seu costat per trobar les solucions adients.

Penso que actualment, a la nostra ciutat, no hi ha la relació adequada entre l’equip de govern socialista i moltes de les entitats que conformen la nostra societat civil. La sensació és que hi ha manca de diàleg i molta imposició en les decisions. Això, que de per si és dolent, ho és molt més en aquests moments en que la implicació dels joves passa per un moment delicat. Si analitzes la realitat olotina sempre vas a parar a quatre o cinc punts que és repeteixen insistentment. Un d’ells, la pèrdua dels nostres joves, em preocupa especialment i crec que és la clau de volta per ajudar a Olot a fer un pas endavant i avançar cap el tipus de ciutat que volem la majoria d’Olotins.

En el tema dels joves ja vàrem presentar una proposta atrevida ajudant-los en el tema de les llars d’infants. Aquesta setmana proposem recolzar a entitats i associacions fent un pas endavant en oferir-los un hotel d’entitats, que no vol dir res més que facilitar-los serveis, espai i recolzament per poder seguir funcionant. La construcció d’un edifici nou, a on poguéssim ubicar totes les entitats que ho necessiten, sembla un projecte inabastable en aquests moments i molt menys amb el grau d’endeutament que l’actual equip de govern ens ha programat pels propers anys. La solució, com gairebé sempre, la trobem en el teixit associatiu, que de fa un temps, ja està marcant-nos el camí: Aprofitar aquelles entitats que disposen d’espai i que tenen la voluntat d’acollir a altes entitats a les qual els hi manca en la mateixa mesura que els hi sobra il•lusió i empenta per tirar endavant els seus objectiu. A Olot tenim la sort d’acollir dos entitats que compleixen amb tots els requisit per posar en marxa aquesta solució. De fet ja ho fan de fa temps sense l’ajut de l’administració. Tant l’Orfeó com el Centre Catòlic ens ensenyen on és la solució. Només falta que des del govern municipal sapiguem estar al seu costat. Nosaltres en sabrem !!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *