Durant els dies previs a un procés electoral, des de tots els partits intentem fer arribar als ciutadans missatges, compromisos i prioritats que els ajudin a definir el sentit del seu vot.

Això és bo, però amb massa freqüència caiem en la temptació d’enviar missatges que desacreditin als nostres adversaris. És lògic que durant la campanya electoral es posin de manifest totes les coses que no s’ha fet bé en el darrer mandat electoral, fins i tot, comentar allò que s’havia promès i que no s’ha fet, però el desitjable seria que fos el propi ciutadà qui fes un judici de valor sobre la feina feta i a aquest judici hi afegís posteriorment el programa que se li presenta i la credibilitat que li mereixen els candidats per tal de decidir el seu vot.

No obstant, una cosa és la crítica (més o menys constructiva) i l’altra és utilitzar mitges veritats o directament mentides per desacreditar als competidors, i malauradament tinc la sensació que, com en altres ocasions, alguns faran servir mesures i tàctiques d’aquest tipus. Això no farà que deixem d’explicar les nostres propostes ni que deixem de fer els comentaris que creiem oportuns i pensem que interessen als olotins i olotines. Això sí, sempre els farem amb el màxim respecte possible
Anem a un exemple que sempre aclareix molt bé els conceptes i fa que tothom s’hi entengui. En el darrer número del setmanari olotí “La Comarca” hi ha un escrit dels companys del PSC sobre les nostres propostes de suport a les famílies, que ja hem contestat de forma adequada i contundent, en el que hi ha un paràgraf que m’ha sorprès, doncs conté una mitja veritat sobre un tema que té poc a veure amb el debat de les propostes. En l’esmentat paràgraf, deixen entreveure que no sé quants mandats municipals ha governat CiU. De fet cataloguen de “estranya memòria” una frase, que per altra banda mantinc, on afirmo que en quatre mandats municipals de CiU, havíem posat en funcionament tres escoles llar públiques, mentre que el PSC en dos no havia estat capaç de construir-ne cap, molt a pesar del seu intent d’apropiar-se de la que s’haurà de construir durant la propera legislatura i que, pel que jo sé, està pendent de veure qui governarà per la cita amb les urnes del proper 27 de maig.

Vaig excloure voluntàriament el mandat de 1979 a 1983, primer ajuntament democràtic, perquè en l’equip de govern que nosaltres presidíem, s’integraven altres formacions polítiques, entre elles el PSC durant una part d’aquest mandat, d’aquí que no el comptes com un període de govern municipal de CiU exclusivament

Les persones podem dissentir en les opinions, podem adoptar posicions totalment contraposades davant d’un fet o una proposta política, però mai hauríem de menysprear a tots aquells ciutadans que volen dedicar una part del seu temps a treballar per la comunitat. Podeu estar segurs que faré tot el possible per no apartar-me d’aquesta norma i que intentarem portar el debat al terreny de les propostes i no de les persones.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *