Crec que ha arribat l’hora de centrar-nos en parlar exclusivament de les nostres propostes, és a dir del programa electoral que presentem als olotins i olotines. Aquest programa, que en la seva versió més detallada ha estat editat en forma de llibre no només l’estem fent arribar a entitats, associacions i a tots a aquells ciutadans interessats en la política local que ens ho demanen, sinó que també l’estem enviant a la resta de forces polítiques, doncs tenim l’objectiu primordial de millorar la ciutat d’Olot. La sistemàtica del nostre programa és la mateixa en tots els capítols: anàlisi de situació i propostes. Diagnòstic i tractament que diguem en medicina.

Globalment, quin diagnòstic fem d’Olot? Per nosaltres està clar que és una ciutat en ple canvi del seu model social i econòmic i que necessita un lideratge valent que plantegi el futur de la ciutat a 15 o 20 anys vista. Em proposo fer un esforç en els propers dies i publicar varis posts en aquest blog per tal d’explicar de forma detallada quines són les nostres propostes principals en cada àrea i cap a on volem portar la ciutat d’Olot.

Crec que l’Olot mal comunicat, industrial i amb una població molt estable dóna pas a un Olot ben comunicat per carretera, tot i que encara no en altres mitjans, fortament afectat pel fenomen de la deslocalització de les empreses i amb una composició social que ha canviat en pocs anys, amb un envelliment altíssim que s’explica especialment per la pèrdua dels joves, i que comença a corregir-se gràcies a la immigració que alhora és la causa de l’augment de població que estadísticament podem constatar. Tot això ho emmarquem en un context de pèrdua de confiança en la classe política i amb un allunyament molt greu entre ciutadans i polítics.

Amb aquest diagnòstic està clar que s’han de prendre decisions amb determinació, que hem de parlar del model econòmic, que hem de plantejar-nos seriosament el suport a les famílies i, com és diu col·loquialment, hem de posar mesures per “cuidar al cuidador”. Hem de replantejar l’oci i la cultura per fer d’Olot una ciutat atractiva culturalment tant pels seus habitants com pels visitants. I tot això s’ha de fer donant el protagonisme al teixit associatiu, molt ric a Olot i als ciutadans i ciutadanes, apropant l’administració local a les seves necessitats i col•locant-los al centre de totes les nostres accions.

Des de Convergència i Unió estem segurs de tenir clares les prioritats i de tenir gent preparada per tirar-les endavant. Només falta que sapiguem explicar-ho clara i senzillament als olotins i olotines i que tots creguem que el canvi, a més de necessari és possible i fins i tot probable.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *