Sembla clar que la voluntat de les forces polítiques presents a l’ajuntament d’Olot serà deixar que el PSC governi en minoria.

Tot i que al principi varem explorar i valorar possibles pactes electorals alternatius, ràpidament ens varem adonar que un pacte amb ERC, ApG i PP era molt difícil i més encara si s’havia de mantenir durant tot una legislatura. Les repetides declaracions públiques del Sr. Trincheria fent palès que ell, personalment, no estava per pactes i que es votaria a ell mateix, anul·lava aquesta opció. Substituir el PP per PxC no va ser mai una opció, tot i que, tal com vaig dir la nit electoral, hem de respectar la decisió de 800 olotins que volen ser representats pel Sr. Moises Font i per PxC.
Arribats a aquest punt, només ens quedava la opció de la “sociovergència”, que nosaltres varem descartar en una de les primeres reunions i que el Sr. Sacrest també va descartar d’entrada en la trobada que varem celebrar les dues formacions. L’afirmació “Governarem nosaltres, sols o amb ERC, però governarem nosaltres”, amb la que varem encetar la conversa, no deixava lloc a cap dubte.

Aquesta ha estat la composició definitiva de l’ajuntament d’Olot

Només quedava aclarir la posició d’ERC en quan a un possible pacte amb el PSC. He d’aclarir-vos que la relació amb en Jordi Coma, cap de llista d’Esquerra, ha estat cordial i franca i això genera un sentiment de confiança que espero que ell comparteixi. El Sr. Coma des del primer dia em va dir que ell defensaria la opció de quedar-se a l’oposició i fer pactes puntuals segons les necessitats de la ciutat. Desprès del que s’ha publicat sobre l’assemblea d’ERC, crec que aquesta serà la postura definitiva i, sincerament, me n’alegro, doncs queda un escenari que ens obligarà a parlar, a cedir, a acceptar que en determinades qüestions són els altres els que tenen raó. En definitiva, el panorama actual obligarà a permetre la participació de tots els grups polítics en el govern de la ciutat i això, penso que és bo per Olot.

L’ànim de tots els membres que formarem, a partir de dissabte, el grup municipal de CiU és alt i estem absolutament decidits a treballar per afavorir aquesta participació, no només de tots els grups municipals, sinó d’entitats i associacions i de ciutadans en general. Volem mantenir les nostres visites als barris i a les entitats, parlar amb qualsevol persona que vulgui explicar-nos una iniciativa per Olot. Volem recolzar la solució de problemes a partir de les idees presentades pels propis afectats. Treballarem per millorar la percepció que tenen els ciutadans del govern municipal i de la política en general. Podeu estar ben segurs del nostre compromís en treballar per un Olot millor i més proper als ciutadans, com hem vingut defensant durant tota la campanya.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *