Les comunicacions són bàsiques en la nostra societat. Fa anys, i Olot i La Garrotxa en són un bon exemple, era possible mantenir un bon nivell de creixement econòmic sense unes bones comunicacions. Actualment, en un món globalitzat, això no és possible i a Olot ens trobem en un moment especialment important en aquest camp. Sembla que, amb molt retard, les comunicacions per carretera milloraran, però abans de posar-se al nivell que ens correspon, ens faran patir de valent.

L’autovia que ens ha de portar a Figueres i Girona avança a un ritme desesperant. No crec que hi hagi ningú que dubti que fa temps que l’estaríem utilitzant si les dotacions econòmiques haguessin set les adients. Ara hem de passar per Argelaguer i jo, com molts conductors, estic convençut que amb un petit esforç seria possible posar en funcionament el tram restant en pocs dies. Només cal posar el personal i els mitjans adequats a un obra com aquesta i la voluntat de no fer desesperar als pobres usuaris. Del desdoblament de Besalú a Banyoles fa temps que no en sentim a parlar, i mira que la seva necessitat no pot estar més justificada. Per la seva banda, Bracons avança a un ritme que no hauria d’haver perdut mai. Només ens queda el dubte de si les seves característiques seran les que necessitava la Garrotxa per connectar-se amb la Catalunya Central i a l’àrea del Vallès, una zona econòmicament molt potent i que ens obre expectatives socials i econòmiques molt interessants. Cap a Ripoll i La Cerdanya, desprès de la magnífica obra dels túnels de Collabòs, hi ha poques novetats i moltes necessitats que no tenen data ni projecte.

No obstant, el projecte que més ens farà patir és la circumval·lació d’Olot, pel nord i per ponent. El Sr. Sacrest en el debat d’Olot TV previ a les eleccions municipals, va reconèixer que no se n’havia sortit i demanava una acció conjunta, que als pocs dies d’aquestes eleccions ja deixa de banda amb l’anunci que el proper setembre tindrem traçat i, si tenim sort, serà de quatre carrils. Això representa només la meitat d’aquesta via, doncs l’altre tram és de responsabilitat del “Ministerio”. Tothom reconeix que durant 5 o 6 anys haurem de conviure amb el trànsit que vulgui voltar Olot travessant la ciutat juntament amb el que ja s’origina dins d’Olot i el que provoquen els polígons industrials de diferents zones de la Garrotxa.

Crec que és imprescindible la unitat d’acció i a més una certa bel·ligerància perquè fa prou temps que ens tenen esperant. Cal estar al costat de la societat civil i dels als agents econòmics. Cal explicar clarament als ciutadans el que passarà si no comencem a caminar immediatament i si no aconseguim que els projectes avancin a ritme de urgència. Nosaltres ho tenim clar i treballarem, presentant propostes en aquesta línia, que busquin la complicitat de tothom i promovent una mobilització que cada dia sembla més imprescindible. L’aeroport o les rodalies de RENFE en són un bon exemple.

 

One Response to Olot i les carreteres

  1. Club Saratoga ha dit:

    Us saluda Club Saratoga. us desitgem sort en el vostre blic i us convidem a visitar el nostre. Som lliures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *