El ple del mes de juliol m’ha deixat material prou interessant per comentar i esperar les vostres aportacions. Deixaré per més endavant un tema delicat, com és el dels pisos pastera i la sobreocupació d’alguns habitatges, que va sortir al ple a partir d’una moció de PxC i que em va deixar un mal regust.

Avui voldria parlar de l’arxiu municipal. Tampoc em va deixar prou satisfet el pas pel ple d’aquest equipament. Resulta que quatre grups municipals dels sis presents al consistori i 10 dels 21 regidors no veiem prou clar la ubicació que el PSC i ERC varen decidir en temps de majories absolutes i votacions automàtiques. Ens semblava que alguna cosa havia canviat, o així ens ho feia creure les manifestacions públiques i privades de la resta de grups municipals, però la realitat va ser una altra. Decideixen en que s’utilitzarà un dels espais més valuosos de la nostra ciutat, des del punt de vista de la revitalització del nostre centre històric, per una majoria ínfima. És absolutament legal però no crec que sigui bo per Olot.

Simulació per ordinador de com quedarà el nou arxiu comarcal

De fet, raonaments sobre com ajudarà al Firal aquesta instal·lació en varen sortir ben pocs. La nostra moció, que demanava obrir un parèntesi en l’execució d’aquesta obra que permetés una reflexió conjunta amb ciutadans, partits, experts, …, va ser rebutjada amb arguments del tipus que ja havia passat pel ple o que el Departament de Cultura tenia pressa i els hi havia reclamat per carta l’inici de les obres. Això de la pressa em va fer molta gràcia, doncs resulta que al pressupost de la Generalitat del 2007 no hi hem sabut trobar cap partida destinada aquest arxiu, és a dir que en el pressupost que s’ha de presentar properament al Parlament que definirà les inversions del 2008 inexcusablement haurà de constar-hi la dotació de prop de 3 milions d’euros per fer-hi front. Només faltaria que desprès de manar-nos la pressa ara no hi sortís. Pitjor és la urgència de la instal·lació municipal annexa a l’arxiu i que ens tocarà pagar directament als olotins. És tant urgent que encara no sabem a que la vol dedicar l’equip de govern socialista que mana l’ajuntament d’Olot.

En fi, una oportunitat perduda per afavorir la tant reivindicada participació, i el que és més greu, un espai desaprofitat des del punt de vista de revitalització del Firal. Esperem que tot això no afecti al futur de la Plaça de Braus, en un estat deplorable, sense pràcticament cap ús i embolicada en un procés judicial, doncs representa la ultima oportunitat per dur a aquesta zona un equipament, de caire cultural segons el meu entendre, que ajudi a donar vida a Olot. Per cert, esperem que la moció d’ERC sobre aquesta instal·lació, presentada en un moment molt inadequat, no incideixi negativament en l’ús de la Plaça.

Tant de bo el seny i el diàleg tornin ben aviat !!!
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *