Avui, com a preludi de les Festes del Tura, inaugurem una exposició commemorativa del nomenament, fa cent anys, d’Olot com a ciutat. Segur que en aquests cent anys la ciutat ha canviat molt i que les condicions de vida dels olotins han millorat moltíssim, però crec que ara, precisament quan celebrem aquest aniversari tant important, ens trobem en un moment especialment delicat. Un moment en el que cal una acció decidida per assegurar-nos que en els propers cent anys Olot seguirà avançant com a ciutat i millorant la qualitat de vida dels seus ciutadans.
I perquè dic que és un moment especialment delicat ? Hi ha símptomes d’esgotament del model econòmic que ens ha proporcionat el nostre elevat nivell de benestar, o com a mínim senyals clars de canvi en molts factors que influeixen en aquest model. I això precisa d’accions decidides per enfrontar-ho. Som una de les ciutats més envellides de Catalunya i perdem joves, especialment universitaris que marxen a treballar i a viure lluny de casa nostra. No només fan falta actuacions per donar serveis a la gent gran, sinó que cal presentar als joves motius per seguir residint a la ciutat a on han nascut. Ens hem quedat absolutament despenjats del estudis de nivell universitari i de l’estímul a la vida cultural que sempre els acompanya. Molts olotins van a gaudir del lleure i de la cultura lluny de casa nostra. Olot ha de ser capaç de donar-los resposta, tot oferint activitats habituals en molts punts de Catalunya. Tenim un paisatge encisador, ens envolta una natura meravellosa i hem de seguir conservant-la, però hi ha un munt d’activitats que, a partir d’aquest actiu tant important, poden ajudar a créixer a Olot com a ciutat. Un parc temàtic sobre els volcans, amb activitats culturals, lúdiques, fins i tot econòmiques entorn d’aquest fenomen geològic ha de ser un dels grans projectes que marquin la ciutat a mig i a llarg termini.
Estic convençut que els olotins serem capaços de donar la resposta adequada i posar en marxa les estratègies i les accions que faran que viure a Olot continuï essent un privilegi. Jo confio enormement amb l’esperit emprenedor que sempre ha acompanyat als olotins, amb la vitalitat del mon associatiu, tant present en el dia a dia de la vida de la ciutat, amb la força i la capacitat de treball que sempre han demostrat els ciutadans de la Garrotxa, per donar resposta a aquests reptes que configuraran la ciutat en els propers cent anys. I també confio en que els que hem volgut dedicar-nos a la política municipal sabrem estar a l’alçada i recollir totes aquestes iniciatives per fer d’Olot la ciutat que tots desitgem. De moment celebrem aquest aniversari amb tot l’orgull de pertànyer a una comunitat i a una ciutat en que fa goig de viure.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *