Ahir varem celebrar la Diada Nacional de Catalunya, amb la tradicional, a Olot, ofrena floral al jurisconsult Joan Pere Fontanella, en un acte ple de dignitat i una bona participació d’arreu de la comarca.
Per mi aquest any la diada té unes connotacions especials. Vivim moments en que el catalanisme està en discussió i en alguns sectors, amb molt poder, el sentiment nacional és considerat com un destorb per la vida diària. Des de les més altes institucions se’ns demana que el deixem de banda, doncs el senyalen com a responsable de molts dels problemes i maldecaps que pateix el nostre país, o com a mínim com un entrebanc per solucionar-los. Fins i tot han implicat la lluita en defensa dels nostres drets com a responsable del dèficit de infrastructures i inversions que tants problemes ha provocat als ciutadans. Quina vergonya !!!
I el sentiment de indignació de molts catalans és terra abonada per fer arrelar raonaments d’aquesta mena i que molts catalans posin en un mateix sac a polítics, partits i institucions, fent-los responsables d’aquest desgavell.
Per Catalunya això és molt greu, doncs la nostra llengua, la nostra cultura, fins i tot la nostra economia estan amenaçades en convertir-se en un apèndix de l’España de les autonomies. A Catalunya fa falta una implicació de tots els ciutadans per seguir defensant la nostra sobirania i seguir caminant cap al nostre reconeixement nacional dins l’Europa dels pobles. I en aquests moments anem perdent aquesta batalla.
Per tot això és molt important que ningú abandoni la defensa de la nostra identitat, ans al contrari, necessitem que tots els que sentim Catalunya com el nostre país anem a una per exigir el ple reconeixement dels nostres drets sense cap mena de limitació o condicionant. Som una nació i volem gaudir-ne plenament.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *