Projecte 9-06
Finalment sembla que la variant d’Olot serà de quatre carrils. Gràcies a Deu, els responsables del DPTOP han vist la llum i han optat per una proposta que compte amb el suport majoritari de la societat olotina i dels seus representants. Això és una bona noticia per Olot, especialment si recordem que fa ben pocs mesos, durant el debat de la passada campanya electoral, el Sr. Sacrest deia que aquest era un tema en que no se n’havien sortit. Crec que la mobilització de la societat civil, representada per la Federació d’Associacions de Veïns i de determinats partits, entre els que hi compto a Convergència i Unió, han ajudat a que s’adopti una decisió ràpida i basada en la resolució del ple l’ajuntament d’Olot.
Queda molta feina a fer, tant a nivell de Generalitat com de Madrid. S’han de controlar els serrells, en forma de diversos estudis, encomanats al mateix temps que la redacció del projecte constructiu, i que podrien fer variar la decisió de variant desdoblada. Podeu estar ben segurs que hi serem a sobre.
A Madrid la feina serà més feixuga. S’ha de convèncer al tristament famós, per l’eficiència en les infrastructures a Catalunya, “Ministerio de Fomento” de que allargui, amb caràcter de urgència, l’A-26 en tot el tram que és variant d’Olot, i comencem malament. Ahir al ple, el Sr. Sacrest ens va explicar que venia de Madrid i que el Director General de Carreteres havia rebut amb molt bona predisposició la seva petició en aquest sentit, però que primer s’ha de fer “no se quin estudi previ”, que no representa cap problema des del punt de vista pressupostari, i que fins que no tinguem aquest estudi no es pot encomanar la redacció del projecte. Ara resulta que el que ha fet el Conseller Nadal, és a dir convocar la licitació per la redacció de l’estudi d’impacte ambiental entre d’altres i la licitació per la redacció del projecte constructiu el mateix dia per escurçar terminis, amb publicació al diari oficial i tot, a Madrid diuen que no es pot fer i a mi em sona a “excusa de mal pagador”. No se perquè no em sorprèn sinó que em reafirma en la línia de seguir pressionant des de tots els nivells de la societat olotina.
Personalment confio en la bona feina que sempre ha fet en Jordi Xuclà, i espero que en la negociació del pressupost de l’Estat pel 2008, aconsegueixi despertar l’interès del Director General de Carreteres i fer-li conèixer la urgència d’aquesta infrastructura.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *