Això de tenir un bloc a la xarxa és una experiència molt interessant. De fet et quedes parat de qui pot llegir les teves opinions i de les reaccions que pot provocar. Es veu que el meu anterior comentari sobre la variant d’Olot ha molestat a algunes persones i res més lluny del meu interès en fer enfadar a ningú, i menys que sigui algun dels companys socialistes.

He decidit tornar a parlar de la variant, doncs per mi és un tema prioritari per Olot en el que tots hem de treballar i anar presionant per escurçar el temp que caldrà esperar i aquest era el sentit del meu anterior post, doncs al ritme que anem, per veure el tram que correspon a l’Estat, tardarem més de deu anys i a mi això em sembla intolerable, a l’estil del que està passant a Barcelona.
En el projecte de pressupostos de l’Estat pel 2008 no hi ha cap referència per aquesta obra, es a dir, s’haurà de introduir a través d’alguna esmena. Fins fa pocs dies ni tant sols s’havia signat l’intercanvi de carreteres entre l’Estat i la Generalitat. Ara sembla que ja s’ha signat i la maquinària podrà començar a girar. Doncs arremanguem-nos i a treballar perquè és imprescindible que en aquest pressupost, que s’està tramitat al “Congreso de los Diputados”, hi constin uns diners destinats a aquesta obra.

Han de començar per fer un estudi que defineixi el traçat i l’estudi d’impacte, doncs ara sembla que no poden fer servir el que va fer la Generalitat en el seu dia. Doncs bé, en aquesta partida hi ha de constar inexcusablement, i per la meva part faré tot el possible perquè des de Convergència i Unió a Madrid es defensi la seva inclusió. Tinc la seguretat, doncs així m’ho han manifestat personalment, que tant en Jordi Xuclà com en Pere Macias defensaran aquesta proposta i confio plenament en la seva feina. Tot i això, i per a aquí anava el meu anterior post, no crec que ens haguem de conformar només amb això. Penso que s’hauria de contemplar la possibilitat i tenir una dotació pressupostària per licitar la redacció del projecte constructiu resultant de l’estudi previ. Segueixo pensant que seria trist que tinguéssim l’estudi fet i el traçat definit i que no disposem de finançament per fer al pas següent, considerant que tots estem d’acord en que aquest projecte és una urgència per la ciutat. Busquem les formules per evitar que tot això s’eternitzi a Madrid a on molt poca gent valora la nostra urgència.
Segur que hi ha maneres de fer avançar més ràpidament el projecte a Madrid i no ens hauríem de conformar amb que segueixi els passos habituals, sinó que hem de ser capaços que aquest projecte, com correspon a una variant, utilitzi totes les dreceres possibles i que puguem veure les màquines treballant abans que tinguem cues de cotxes i indignació entre els olotins i garrotxins
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *