A Olot estem d’enhorabona. El Club de Patinatge Artístic d’Olot ha guanyat per quarta vegada consecutiva el títol de campiones del món en la modalitat de grups de xou grans. Una bona demostració que amb il·lusió, perseverança i esforç es poden aconseguir grans coses, tot i que els mitjans materials i les infraestructures no acompanyin gaire. Segur que des de l’ajuntament sabrem estar a l’alçada i aportar allò que correspon a les administracions, és a dir, recolzament i mitjans perquè la iniciativa privada i el món associatiu pugui demostrar la seva vàlua.
En el decurs de l’últim ple varem decidir atorgar la medalla de la ciutat al CPAO amb tot mereixement. Crec que hi ha molts motius que ho justifiquen com la capacitat de treball, la feina ben feta, la genialitat en els seus plantejaments artístics, … però a mi em m’agradaria apuntar també altres factors que els fan mereixedors d’aquesta distinció i que d’alguna manera reconeixen a tots aquells que treballen en l’esport de base. Em refereixo a la contribució en l’educació dels nostres joves, ajudant-los a aconseguir hàbits de vida saludables, a endinsar-se en la cultura de l’esforç, tant poc freqüent en la nostra societat, per aconseguir petites i grans fites, a sentir l’orgull de competir per un club, per una ciutat o per un país, … En un moment en que el sentiment de catalanitat està tant en baixa forma i que el prestigi del nostre país i de les seves institucions és tant baix, reconforta veure joves amb aquesta actitud.
Aquest mateix sentiment del que parlo, també va ser present en la elecció de la pubilla i l’hereu de La Garrotxa, acte organitzat pel Centre de Iniciatives Turístiques d’Olot des de fa molts anys i que va tenir lloc aquest dissabte, d’una forma lluïda i fins i tot brillant, com ens té acostumat el CIT en tots els seus actes.
Reunir més de 800 persones en un sopar, sigui quin sigui el motiu, ja ens dóna idea de la importància de l’acte. Quan un veu els assistents té una segona sorpresa agradable, doncs un percentatge altíssim són joves d’entre 20 i 30 anys. El discurs dels candidats o els comentaris dels assistents van fer tornar a notar el sentiment del que abans us parlava. Es notava un sentiment d’orgull de ser olotí o de qualsevol poble de la comarca, d’orgull de pertànyer a un barri i representar-lo, d’orgull de ser català i defensar les seves tradicions, la seva cultura i la seva llengua. I això en un acte amb un cert regust carrincló com és l’elecció de l’hereu i de la pubilla que representaran La Garrotxa per tot Catalunya encara ho fa més especial. Que ningú pensi que parlo d’un acte frívol, tipus concurs de bellesa, sinó d’un acte absolutament lligat a la tradició i a la cultura catalana com continuament ens recorden organitzadors i participants. Per fer país no és necessari fer heroïcitats o sortir als diaris sinó que es fa més feina defensant i engrandint les nostres tradicions i la nostra cultura en el dia a dia i aquestes dos entitats mereixen tot el nostre respecte i agraïment perquè ho fan de meravella.
 

One Response to Patinadores, pubilles i hereus

 1. catalunya.ffw ha dit:

  Josep M.,

  A l’Olla de Grills s’ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

  http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

  T’hi apuntes?

  Marc Arza
  http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *