Es van apagant els comentaris sobre la Fira de Sant Lluc i a mi em queda un sentiment de preocupació i que no anem bé, i això fa que no em pugui estar de fer un altre comentari al respecte.

He sentit valoracions positives per part de organitzadors i persones properes a l’equip de govern i negatives o poc favorables de la majoria de ciutadans i de la resta de forces polítiques, amb alguna excepció, però el que més em preocupa és la sensació que el problema és de concepte, de manca d’ambició, de conformar-nos en que la Fira vagi desapareixent com un destí inexorable. Vaig veure amb atenció el programa d’Olot Tv, Pros i Contres, i em va preocupar el conformisme de la regidora de promoció econòmica de la meva ciutat, en el sentit que el model de fira ha de ser lúdic i que aquest any tot ha anat més bé destacant la incorporació d’un circ i uns espectacles de hípica, …

Tal com deia, el problema és de concepte, de perquè volem una fira i que n’ha de treure la ciutat organitzant un acte com aquest. És evident que des de sempre la Fira s’ha acompanyat amb element lúdics, però al costat d’aquests, el nucli de la fira ha de ser l’activitat econòmica. Ho era en el inicis i necessitem que ho continuí essent avui en dia. I no val excusar-se en que és molt difícil o que Olot i La Garrotxa són massa petits per tenir un certamen adequat a aquesta finalitat. Arreu de Catalunya hi ha exemples de fires que són un important aparador de qui les organitza.

Ja se que no podem comparar-nos amb Girona, però és lògic mirar-nos la seva Fira i constatar que tenen més expositors que mai i allarguen un dia més la seva durada. Segur que els mateixos organitzadors ens diran que és molt difícil, però any rere any, per Sant Narcís hi ha fira. Amb un model multisectorial que avui en dia no és el dominant en el món de les fires, acompanyada d’actes culturals de qualitat i d’actes lúdics, però amb una fira comercial plena de l’activitat pròpia d’una fira, és a dir la negociació i l’intercanvi entre negociants i mercaders com diu l’Enciclopèdia Catalana, amb molts expositors privats que saben que és un bon lloc a on fer-se conèixer i promocionar-se econòmicament.

El model econòmic d’Olot canvia i la promoció econòmica ha de ser una prioritat pels qui tenen la responsabilitat de governar-nos. Renunciar a tenir una Fira de Sant Lluc que serveixi per promocionar la ciutat i la seva economia és una errada greu que no podem permetre’ns.

 

One Response to Sabem què volem per Sant Lluc ?

  1. Anonymous ha dit:

    No tens ni idea de què fer. De debó, a part de motivacions demagògiques i electoralistes, et creus el que escrius?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *