Fa pocs dies, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la nostra Generalitat va fer pública una nota de premsa reactivant l’Eix Transversal Ferroviari, aquell projecte que algú va titllar de “Maragallada” i que tenia per objectiu crear una línia de ferrocarril que connectes Lleida amb França passant per la Catalunya interior. És definia com una línia de mercaderies i, quan varem protestar pel fet de deixar de banda La Garrotxa, se’ns va dir que serien trens de molt llarg recorregut i que no ens aportarien res, doncs no pararien a Olot.
Tots recordem aquella endevinalla que pregunta per on passa el tren ? Per la via, naturalment !!! D’aquí la importància que el recorregut d’aquest eix passes per casa nostra, doncs ens posava en disposició de que, a més dels trens de mercaderies, hi passessin trens de passatgers, possibilitant per la nostra comarca i els seus habitants, l’accés a un mitja de transport bàsic i eficient en un futur proper. Tal com varem predir, en la nota de premsa ja es parla de una línia de viatgers amb trens ràpids, però malauradament Olot i La Garrotxa segueixen marginats, és més ni tant sols tenim resposta a la proposta alternativa que varem presentar.
Així és, des de l’ajuntament d’Olot és va impulsar un projecte alternatiu que defensava el traçat per la nostra comarca, fins a Figueres i França, amb un ramal que permetia el pas per Banyoles i Girona, fins l’aeroport. Un traçat respectuós amb el medi ambient i molt més eficient amb l’objectiu d’equilibri territorial que el proposat per la Generalitat, que només sembla tenir en compte interessos econòmics de l’aeroport i no els interessos dels ciutadans.
Per Olot quedar fora d’aquesta infraestructura, representa una invitació a la industria a abandonar el nostre territori, doncs avui en dia l’economia global obliga a estar situat a prop de les millors comunicacions, i prendre’ns una de les poques armes que ens queden per tal de que els nostres joves segueixin residint a la ciutat a on han nascut. Està clar que aquest tren obriria possibilitats a tots aquells que des d’Olot vulguin anar a treballar a zones industrials molt més qualificades de la Catalunya interior o dels voltants de Barcelona, amb llocs de treball adequats a la seva formació.
Només era una nota de premsa, però no indica res de bo. Hem viscut una gran manifestació de ciutadans reclamant infraestructures dignes i adaptades a les necessitats de la nostra societat. Olot necessita aquest mitja de comunicació per continuar essent una ciutat important entre les ciutats mitjanes de Catalunya. Els olotins hi podem posar-hi tot l’esforç però el Govern i els governants han saber estar al nostre costat.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *