Això, que dèiem durant la campanya de les municipals, de la importància governar en lloc de manar no pot tenir més vigència. Ens presenten un Mapa de Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), en el que una empresa hi porta treballant més d’un any i a nosaltres, i ben segur a la resta de grups municipals, ningú ens en ha demanat ni l’opinió ni les nostres propostes. De fet el PSC en aquest tema manté una actitud desafiant en el ple municipal, doncs les ubicacions que proposen, són contestades per la majoria de grups.

Crec que és de sentit comú que en projectes de ciutat, en projectes que afecten diverses legislatures, en projectes que han de marcar el futur de la ciutat, és imprescindible el diàleg i la discussió per buscar el consens i l’acord entre tots els representants del consistori. No té sentit definir actuacions fins l’any 2020 i fer-ho comptant exclusivament amb els criteris de l’actual equip de govern. Pensem que el PSC encara no ha entès el missatge enviat per molts ciutadans a les passades eleccions municipals de 2007 i continuen repetint els mateixos errors de l’època en que comptaven amb majoria absoluta.

Han estat molts anys sense invertir en instal·lacions esportives, anys en que l’estat dels pavellons i camps de futbol dequeien ràpidament i anys en que la simple comparació amb ciutats i pobles de les comarques gironines ens feia caure la cara de vergonya. Pensem que les coses no s’han fet bé i que el govern socialista, els darrers vuit anys, s’ha dedicat a:

  • Improvisar, oblidant-se dels equipaments existents pel que fa a manteniment i millores.
  • Menysprear la feina feta amb anterioritat, per exemple, deixant sense acabar el projecte de la pista d’atletisme dels Tussols.
  • Reaccionar tard en l’execució de projectes necessaris com el del nou pavelló que ens havien promès pel setembre de 2008 i que encara no s’ha començat i cal recordar que el 1996 el govern municipal de CiU ja tenia diagnosticada la necessitat d’un nou pavelló i enllestit el projecte.
  • Executar obres en espais inadequats des del nostre punt de vista, com és el cas de la piscina municipal o dels pavellons a la Pollancreda.


Davant de tot això nosaltres oferim una actitud oberta al diàleg tot i que podeu suposar que ens sentim molt decebuts d’aquest mapa o de la sistemàtica seguida per dissenyar-lo. Podem estar d’acord en els equipaments que són més necessaris però la resta no és acceptable. Caldrà obrir un període de negociació per aconseguir que aquest sigui un projecte de ciutat i no de partit .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *