Passats un dies de la reunió del Casal Marià, crec que hi ha unes conclusions que cal valorar i anar recordant, a més d’unes reaccions que ens fan pensar que la línia era encertada. Crec que la reacció dels olotins, i de la gent del comerç en concret, va ser molt bona i l’aspecte del Casal Marià ens va satisfer absolutament. Algú ha volgut acusar-nos d’electoralisme però el temps, com gairebé sempre, donarà i traurà raons i les successives reunions a l’entorn de l’obertura de Bracons i de les seves conseqüències per la nostra ciutat confirmaran el nostre objectiu.

Crec que va quedar clar, i ben segur que molta gent ja ho tenia assumit de fa temps, que cal una política de promoció de la ciutat adequada a les necessitats del comerç, entre moltes altres prioritats, i que aquesta política ha de ser definida per la pròpia gent del comerç. El paper de l’administració ha de ser el d’estar al costat del teixit associatiu del propi comerç, assessorar-lo, estimular-lo a que presenti propostes, però mai voler substituir-lo i això, en la nostra ciutat no sé si sempre ha set així. Evidentment necessitem un sector comercial viu i motivat per fer aquesta feina, que sàpiga que no pot adormir-se perquè els competidors són potents i els riscos de no estar encertats poden ser devastadors pel seus negocis. Estem en un punt en que no val a badar i no sempre es pot responsabilitzar a l’administració, sinó que un ha d’estar disposat a assumir les seves pròpies responsabilitats.

En el que no crec que ningú pugui estar en desacord, ni els nostres crítics, és que Olot té potencialitat per atreure visitants, té aspectes que poden interessar a moltes persones, te característiques pròpies que faran que gent, de Vic, de Figueres o de moltes ciutats de la resta de Catalunya aprofitant la millora de les comunicacions, ens visitin, passegin pels carrers de la nostra ciutat i visualitzin el que ofereixen les nostres botigues i comerços i, ben segur comprin. Ampliarem els clients potencials i hem d’estar preparats per oferir tot allò que els pugui interessar i aquesta feina també li correspon a la gent del comerç.
Per últim, cada dia que passa estic més convençut que l’ajuntament d’Olot ha de invertir més en talent, en saber trobar als emprenedors i facilitar-los la seva implantació a Olot, en crear les condicions perquè joves olotins vegin la seva ciutat com un lloc excel·lent per tirar endavant els seus projectes, en fer que tothom se n’adoni que Olot és una ciutat viva i amb oportunitats i que la seva administració sap recolzar als qui confien en la ciutat.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *