Ha arribat el dia en que els ciutadans hem de fer sentir la nostra veu. Malauradament, un dels principals dèficits del nostre sistema polític és la dificultat per fer efectiva la participació ciutadana en la pressa de decisions i en el control dels que tenim la representació de les seves voluntats, i un dels moments en que queda més clara la possibilitat d’exercir aquest dret bàsic, que és la participació, són les convocatòries electorals. Per això penso que és molt trist veure com en els darrers temps ha disminuït tant l’assistència a les urnes i s’ha fet de l’abstenció uns forma de protesta que en el fons té molt poca incidència en el dia a dia de la nostra societat i del nostre país. Sembla que les enquestes parlen de que diumenge anirà més gent a votar i això és bo, però no podem deixar de seguir treballant per aconseguir un primer objectiu, que no és altre que el resultats de diumenge reflecteixin àmpliament la voluntat dels nostres conciutadans.

Pels que ens sentim plenament nacionalistes i molt lligats a la defensa de la identitat cultural i lingüística de Catalunya i al seu reconeixement polític i institucional hi han altres objectius igualment prioritaris. La bipolarització que se’ns ha venut insistentment des de molts àmbits porta associada la pèrdua de pes de totes les altres opcions, especialment de les que defensen opcions nacionalistes i no ens podem permetre que Catalunya passi a ser una comunitat autònoma més d’Espanya. No podem permetre que el “café para todos” acabi triomfant i jo estic absolutament convençut que aquest és un dels aspectes més importants que ens juguem diumenge.

Un altre aspecte que també em preocupa molt és que, sí es confirmen les previsions de victòria còmode dels socialistes, es produirà una acumulació de poder en una sola opció política, que crec que no beneficia en res al funcionament normal de les institucions. Per una bona salut democràtica convé que funcionin els contrapesos i, si no ens hi esforcem i anem a votar, i ho fem per opcions que fugin del blanc o negre, podeu estar ben segurs que acabarem amb governs del mateix color en la majoria d’institucions.
Podríem seguir posant sobre la taula raons i motius per anar a votar i per fer-ho per opcions nacionalistes i, més concretament per Convergència i Unió, però crec que el temps de parlar ja ha passat i que ara necessitem passar a l’acció. Tardarem molt temps en tornar a tenir opció de fer sentir la nostra veu i de deixar clar que el reconeixement nacional de Catalunya no pot quedar anorreat. Necessitem tenir a Madrid representants que tinguin com a primer objectiu que Catalunya torni a ser respectada. Fem que Convergència i Unió sigui decisiva a Madrid i això ara passa per les nostres mans. Que diumenge no es quedi cap votant nacionalista a casa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *