Fa pocs dies s’han conegut els guardonats amb la Creu de Sant Jordi d’aquest 2008 i a Olot hem de sentir-nos orgullosos i satisfets doncs una nostra conciutadana està entre els que han merescut aquest reconeixement.
Crec que la Rosa Serra mereix de sobre aquesta creu, que és la forma amb que el Govern de la Generalitat vol expressar els seu reconeixement i el seu agraïment vers aquelles persones que han prestat serveis destacats a Catalunya.

No hi ha dubte que la Rosa ha dignificat amb el seu treball la nostra ciutat, la nostra comarca i tot el país. Les seves escultures han difós un dels actius que tenim a Olot i que en moltes ocasions no sabem valorar adequadament ni difondre’l amb la intensitat i l’entusiasme que es mereix. L’art és un element íntimament lligat a la nostra ciutat, el nostre dia a dia, i des de fa temps gaudim de representants que són reconeguts arreu del món. Tenim l’Escola d’Art a la plaça del Carme que ben segur és un element dinamitzador de la ciutat i que esdevindrà clau en el futur d’Olot. Tenim museus en diferents àmbits que mostren la genialitat de molts olotins i garrotxins junt amb altres que ensenyen als visitants aquella part de l’art que està relacionada amb la natura, un altre element clau en l’Olot actual i que ho serà molt més en un futur.

Els olotins estem d’enhorabona perquè fruit d’aquesta tradició i d’aquesta presència de l’art en el nostre dia a dia segueixen sorgint persones amb una sensibilitat especial, capaços d’enamorar al món amb les seves obres, i la Rosa Serra n’és una d’elles. El Sant Jordi no podia ser més just però estic segur que no serà l’últim que anirà a parar a un olotí o olotina per sobresortir en el camp de les arts.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *