El projecte Olot 2002 és un dels principals fracassos dels nou anys de govern socialista a Olot i, el que és més greu, segueixen sense cap voluntat de solucionar-ho, tal com varen demostrar amb la seva actuació al ple del passat dijous.
Aquest projecte, aprovat per unanimitat pel ple de l’ajuntament, tenia per finalitat crear una zona de lleure i esport que representes un espai de transició amable entre la ciutat i el Parc Natural. Per qui no ho conegui, consta de l’estadi d’atletisme, que s’ha d’acabar, una zona de lleure semblant al Parc de Pedratosca, amb la “Via – Parc” i altres elements d’oci, que volia servir per acostar els olotins a un espai emblemàtic com és el tram de riu entre Can Basil i els Tussols. Apostava també per ubicar-hi una piscina, que podria ser alternativa o complement de l’actual piscina municipal. Avui en dia queda clar que ha d’incorporar un projecte, probablement lligat a l’edifici de serveis de l’estadi, que converteixi aquest punt en inici de circuits de bicicletes, “trekking” passejades, … En definitiva era un projecte que tancava la ciutat en la zona de Sant Roc i en un entorn que actualment no pot estar més abandonat i degradat.
Evidentment, han passat anys i per això proposàvem repensar el projecte, actualitzar-lo, millorar tot el que es pugui i fer-lo realitat per una qüestió de una lògica raonable i diàfana: Cap institució pot abandonar un projecte a mitges sense patir una greu pèrdua de prestigi i de credibilitat. És la demostració de la incapacitat en la gestió. És més iniciar una obra, deixar-la a mitges i no fer el manteniment mínim en la part que utilitzen els ciutadans és de una greu irresponsabilitat, doncs sotmets als usuaris a risc d’accidents i a les instal·lacions a un risc de quedar inservibles que ens sembla de tot punt inacceptable.
Però a part de la lògica que pensem que té la nostra proposta hi ha un altre aspecte que ens preocupa molt. La principal acusació que TOTS els partits vàrem fer al PSC en les passades eleccions municipals va ser la seva prepotència i la seva incapacitat per saber escoltar. Els resultats varen demostrar que els olotins estaven d’acord amb aquesta critica provocant-los una pèrdua important de vots i de regidors i un ple municipal amb una composició que tenia que afavorir el debat i el diàleg. Per desgràcia en temes de molta importància per Olot és repeteix reiteradament el resultat de onze contra deu i queda clar que no hi ha cap voluntat d’acostament ni de diàleg. La nostra proposta, en forma de moció, tal com demostra el seu redactat, només parlava de diàleg, de buscar el consens i de desencallar un tema que no es pot deixar de banda. La resposta, una vegada més per motius polítics, fent passar interessos de partit per davant dels interessos de la ciutat, va ser la negativa a tenir en compte una iniciativa que ha sorgit d’un grup municipal en la oposició, pel simple fet de que no se’ls ha acudit a ells. Hem obert la ma als socialistes per resoldre un greu error que han comès durant aquests nou anys i la resposta ha set desqualificar-nos acusant-nos de buscar l’enfrontament.

Doncs bé, la nostra resposta seguirà sent la responsabilitat i el treball pel bé d’Olot i dels olotins. La decisió de fer front als compromisos sorgits del ple municipal com a compromisos de ciutat. La nostra voluntat de diàleg i de buscar el consens en tots aquells punts que puguin representar opcions diferents i punts de vista igualment vàlids, tot i que no siguin iniciatives del nostre grup municipal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *