En el passat ple es va aprovar el Pla de ciutadania i immigració que ha de definir les grans línies de l’actuació municipal en aquest àmbit. El consens que nosaltres posàvem com a condició per recolzar aquest pla és va complir i, excepte Plataforma per Catalunya, que lògicament va mantenir un discurs molt allunyat del nostre, la resta de grups municipals hi vàrem donar suport. Segur que hi ha diferències en les accions que considerem necessàries implantar i fins i tot en la priorització d’aquestes accions, però crec que tots ens vàrem mostrar responsables i allò que tant hauria de ser norma en la vida de l’ajuntament és va materialitzar. Tots vàrem cedir una mica en els nostres plantejaments i ara tenim un document que podem defensar i sentir-lo com a a nostre

Detall de la portada del pla

És evident que les coses han canviat molt en aquest camp i que del “papers per a tots” hem passat a les manifestacions públiques de ministres del govern de l’estat expressant en veu alta la seva preocupació pel que s’haurà de fer amb aquest col·lectiu quan els afecti l’atur i fins i tot verbalitzant propostes de capitalitzar l’atur i retornar-los voluntàriament al seu país d’origen. Qui ho havia de dir!!! A Olot crec que també ha canviat la visió estratègica i que s’ha abandonat la visió paternalista, molt basada en l’assistència i l’ajuda sense més, i hem passat a considerar, tal com ha de ser, als immigrants com a ciutadans i en conseqüència, a individus amb drets però també amb deures que cal complir. La integració en la nostra societat i el respecte i la potenciació dels aspectes socials i culturals que caracteritzen Catalunya han de ser eixos irrenunciables i pensem que el Pla que es va aprovar recull aquest esperit.

Però més enllà d’aquestes grans línies hi ha la gestió que se’n faci i la seva repercussió en el dia a dia de la ciutat i això, tal com vàrem deixar clar en el ple, correspon a l’equip de govern materialitzar-ho. Nosaltres, recolzant el pla, no vàrem donar un xec en blanc sinó que el nostre compromís va lligat a que totes les accions que es portin a terme responguin a una idea que des de CiU entenem que és clau: ajudar als nouvinguts perquè en el termini més breu possible puguin desenvolupar la seva vida de manera autònoma i sense necessitar de l’administració més del que necessitem la resta de ciutadans.

Serem molt estrictes en que no es trenqui aquest esperit i que no tornem a caure en aquest paternalisme que tant poc s’entén des de la ciutadania en la que volem integrar a tots els nouvinguts, com s’ha fet sempre a Olot i a Catalunya en general.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *