Aquesta setmana vaig assistir a una inauguració molt especial. S’obria al públic una exposició per celebrar els 150 anys de presència de l’Escola Pia a Olot. Sempre m’he sentit molt lligat a “Can Culapi”, tant de l’època d’estudiant com en la més recent com a membre i president de la AMPA, i crec que puc afirmar que Olot s’ha beneficiat moltíssim de la feina d’aquesta escola.

Guardo records magnífics dels anys 60 quan era alumne del batxillerat de l’època, amics que sempre ho seran i una formació que m’ha ajudat a enfrontar els reptes que la vida m’ha anat posant davant. Com a pare, em va agradar tornar va entrar en contacte amb l’Escola i amb els espais que tant records m’evocaven i a dies d’ara, quan ja fa temps que he deixat d’anar-hi diàriament, segueixo pensant que els meus fills han gaudit d’una bona formació i que això els ajudarà a ser persones de profit i compromeses amb la societat i el país.

En aquest sentit, em varen agradar molt les paraules del representant dels alumnes, tot reclamant que l’objectiu era formar persones. Hi estic d’acord, més enllà de donar coneixements i dades, l’educació ha de buscar la formació integral de la persona, ajudant-lo a descobrir els valors i la importància que sempre tindran en la seva vida, i crec que a l’Escola Pia d’Olot això s’ha donat i continua donant-se. En una societat cada cop més faltada de valors és imprescindible que, qui te l’honor d’educar als nois i noies, estigui compromès amb la filosofia de l’educació en els valors i el compromís social i estic segur que aquests principis seguiran ben vius en l’ideari del centre.

Per acabar, us recomano una visita, amb temps, a l’exposició, on crec que trobareu coses molt interessant, fotografies que us portaran a records entranyables i us podreu fer una foto amb l’uniforme de l’Escola i asseguts en un pupitre dels d’abans !

Només em queda felicitar a l’Escola Pia per aquest aniversari tant destacat, doncs ben segur que no es gaire freqüent celebrar 150 anys continuats de treball pels nois i noies d’Olot i, segons el meu entendre i el de molts olotins, amb l’encert, la dedicació i la generositat amb que ho han fet tots els membres de l’escola, començant per tots els mestres i professors, vertaders protagonistes del dia a dia de l’escola i seguint per tots els demés estaments que no citaré per no deixar-me’n cap,

ENHORABONA ESCOLA PIA !!!
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *