En molts àmbits de la vida, estar ben acompanyat i sentir-te recolzat és el primer pas pera aconseguir els objectius que t’has proposat. Dic això perquè divendres, en la meva conferència de valoració del primer any a l’ajuntament, em vaig sentir en companyia de moltes persones que creuen en el projecte que volem tirar endavant des de Convergència i Unió i vaig notar amb tota nitidesa el suport que ens donàven i això és molt important. En diversos moments de la vetllada em revenien les paraules amb que vaig acabar l’acte, celebrat en el mateix escenari, de presentació de la meva candidatura fa poc més d’un any. La frase és d’en John Fitzgerald Kennedy, i diu “un home intel·ligent és aquell que és tan intel·ligent com per comptar amb persones més intel·ligents que ell. Jo us ben asseguro que compto amb tots vosaltres”.

Ja sé que no queda bé dir-ho, però aquestes sensacions es valoren encara més quan repasses la premsa i llegeixes el batibull que viuen altres partits d’àmbit nacional i estatal. El Congrés d’ERC, més que una discussió pausada d’idees, és un continuat llistat de retrets i de desqualificacions personals i de propostes de canvi d’estratègia en el dia a dia, portant el que hauria de ser un diàleg tranquil i seré, a un debat públic a través dels mitjans. I que dir del PP, aquí les punyalades per l’esquena es fan davant de quanta més premsa millor i el debat de les idees ha deixat pas a la reclamació de més radicalisme i de maximitzar les posicions “anti” enlloc de potenciar els punts positius del seu missatge. Deixeu-me que aclareixi que no m’alegren aquestes situacions, sinó que solament vull expressar el meu anàlisi personal de la situació, basada en les informacions dels mitjans de comunicació.
Però deixeu-me que torni al meu discurs de l’inici. Fer pinya, demostrar suports, expressar reconeixements i alhora ser capaços de fer aportacions, idees i matisos a les ponències del nostre Congrés és la línia a seguir. I tot això amb serenor i voluntat de diàleg, sense desqualificar a ningú sinó respectant a qui pugui pensar diferent. Aquest és el meu desig pel proper Congrés que hem de fer a Convergència el proper juliol. Estic segur que sabrem estar a l’alçada que ens exigeix totes aquelles persones i tot els valors que representem.
Per cert, si algú vol veure el que vaig dir divendres, només ha d’anar a www.convergencia.cat/olot i tenir una mica de paciència, doncs la presentació ocupa forces “megues” i tarda una mica a carregar-se, però podeu visualitzar-la i fer-me arribar els comentaris que cregueu més adients, amb la seguretat que seran molt ben rebuts i valorats.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *