Ahir, vaig passar pel Firal i la visió del Puig del Roser em va deixar corprès. Ja no hi ha la part del Turin situada davant la Plaça de Braus i pels olotins que estem acostumats a una determinada visió d’aquest entorn, l’aparença ens sobta i costa d’assimilar-la. La Plaça és veu molt més clarament, amb una imatge majestuosa que contradiu l’estat d’abandonament que trobes si t’hi acostes o entres en el seu interior. Davant la Plaça, el buit que em va generar tanta intranquil·litat. Vaig intentar imaginar-me com serà quan l’Arxiu Comarcal ocupi aquest lloc amb la seva forma de proa de vaixell, tant allunyada de les formes tradicionals a La Garrotxa, amb el seu recobriment metàl·lic i la seva alçada que taparà una bona part de la plaça i la façana d’alguns veïns, acostumats a tenir sol.
Fa just un any, vàrem demanar al ple de l’ajuntament que reviséssim l’obra d’aquest Arxiu, que busquéssim una solució que no costés tants diners als olotins com costarà aquest projecte. La subvenció de la Generalitat donava per fer un gran arxiu sense que la nostra ciutat tingues que afegir-hi ni un euro. Que busquéssim una solució per no malbaratar un sòl tant valuós per la rehabilitació del centre de la nostra ciutat, doncs l’Arxiu no és un equipament que destaqui per portar-hi gent i activitat econòmica al seu entorn. I encara més condicionants que estem convençuts que mereixien una decisió més consensuada i no el famós 11 contra 10 que sovint tanca molts debats del nostre ajuntament. El Puig del Roser ja mai més tornarà a ser igual i la seva imatge deixarà de formar part d’aquest paisatge urbà que molts de nosaltres tant ens estimem. A veure quina imatge recordaran els nostres fills i sí s’en sentiran tant orgullosos.
 

One Response to El Puig del Roser i la plaça de Braus d’Olot

  1. Anonymous ha dit:

    a mes de tapar el sol no se com pot averi un alcalde que en llo de arbres no mes planti portlan i toxus ja lo merevellos del roser eren el seus platens i amb la
    nova obra no ia cap arbre espero que la oposicio vostre i fais algu am el respecte gracies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *