Fa pocs dies, en un debat radiofònic entre en Joan Albesa (PSC), en Jordi Coma (ERC) i jo mateix, varem coincidir que aquesta legislatura a l’ajuntament d’Olot, serà de gestió i sense gaires opcions ni voluntat d’engegar cap projecte nou. Al meu entendre, això és degut, a l’embús de projectes que els socialistes varen provocar en el mandat passat. No m’agrada, doncs hauria preferit una planificació molt més esglaonada i lògica, però haurem d’acceptar-ho.

Ara bé, el que sí s’ha d’exigir és que la gestió sigui eficient i això, aquests últims dies, ha quedat en entredit per temes als que l’ajuntament hauria d’estar preparat per donar solució i a més, fer-ho amb una bona disposició per dialogar amb els ciutadans. Parlo de la manca de places de llar d’infants i en la notificació de les contribucions especials pels veïns del Firalet. Un ajuntament eficient no pot trobar-se amb un dèficit de 50 places just desprès del període de pre-inscripció. Al meu entendre, això s’hauria de tenir controlat abans no s’acabi el curs, i la solució ben definida abans de parlar amb els pares. És més quan prens una decisió no pots posar en perill tot el sistema com ha passat a Olot. I mira que els hi havíem ofert una idea efectiva amb la nostra proposta d’ajuda amb 100 euros als pares que no tenen plaça en una llar pública.

El cas de les contribucions pel firalet és diferent, però seguim parlant de gestió. Demanar diners als veïns per contribucions especials s’ha de fer amb voluntat de diàleg i amb un plantejament molt acurat, en el que sigui possible respondre a totes les preguntes i defensar la seva equitat. Això no varen ser capaços de fer-ho en el ple del passat dijous, quan els hi varem expressar els nostres dubtes, i vist com va anar dubto molt que els hi vagi gaire més bé amb els veïns.

En resum, estem en un període en que la gestió serà bàsica i hem d’exigir a l’equip de govern eficiència al màxim i, a poder ser, sense prepotència ni desqualificacions a l’hora de donar explicacions, que ben segur se n’hauran de donar moltes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *