Divendres vàrem inaugurar la nova Estació d’Autobusos d’Olot, amb 6 mesos de retard però benvinguda sigui, doncs és una obra important per la ciutat i pel transport públic a la nostra comarca que ha de contribuir a millorar l’accés dels ciutadans a aquest mitja de transport. Com qualsevol acció te punts dèbils i fortaleses: L’estació és petita des del moment de la seva inauguració però a canvi és molt cèntrica i està molt ben situada per ser útil als olotins i visitants.
En l’acte de la seva inauguració, el Conseller Nadal va tornar a parlar de la variant. Jo, i disculpeu la meva inmodestia, vaig entendre que una part del discurs era la resposta a la meva intervenció en el ple, en la que explicava que teníem notícies que la variant d’entrada no seria a quatre carrils i que l’inici de les obres s’allunyava. Hem de recordar que el Conseller, davant els portaveus municipals i representants de la societat civil en la mateixa sala de plens del nostre consistori, va anunciar una variant a quatre carrils d’entrada i l’inici de les obres a inicis del 2009, compromisos que aniré recordant-li repetidament, doncs penso que són molt necessaris per Olot. En les seves intervencions, vaig entendre que enterrava els quatre carrils d’entrada, que confirmava els canvis en el traçat per qüestions de túnels que segons les meves intervencions retardaran l’inici de les obres, i va acabar assegurant que mantenia els terminis.

Crec que els olotins en general i els seus representants, polítics, socials, econòmics o sindicals, han de reaccionar i fer pressió perquè la construcció d’aquest eix viari sigui d’entrada a quatre carrils. Si la fem a dos, i més tard ja la desdoblarem, representarà tenir una carretera amb un alt risc d’accidents, amb freqüents col·lapses i embussos de trànsit i en la que serà difícil tornar a fer obres perquè passa per indrets en els que no convé fer-hi agressions repetidament, doncs són paratges molt bonics i d’alt valor paisatgístic. És a dir, exigim al Departament que faci l’obra que la ciutat necessita, ràpidament i ben feta, doncs el retard acumulat és molt llarg i no podem permetre que ens segueixin prometen actuacions que s’acaben tard o no compleixen les necessitats, prou justificades, de la nostra ciutat i comarca.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *