És curiós com en un tema de tanta importància per la nostra ciutat com és la possibilitat d’oferir estudis de nivell universitari a la nostra Escola d’Art es poden dir tantes coses i algunes tant desencertades. Això és especialment greu quan el que les diu ocupa un càrrec polític com el Conseller Sr. Huguet, que és qui ostenta la potestat de decidir en aquest tema.

No crec que ningú hagi demanat mai una universitat, a l’estil de la de Vic o Girona, per Olot, sinó que sempre s’ha parlat de la possibilitat d’oferir estudis de nivell universitari, relacionats amb l’Art, a Olot. Nosaltres en el nostre programa electoral ho definíem com la creació d’un Campus de les Arts a la zona de la Plaça del Carme, que hauria de comptar amb una Escola Superior de Disseny amb les seves quatre branques: disseny gràfic, d’interiors, de moda i disseny de producte, com a eix fonamental d’aquesta escola. En la mateixa zona, hauríem d’afegir el batxillerat d’art, els estudis de moda i confecció que actualment es fan a l’IES Garrotxa i tots aquells cursos i seminaris que es poguessin organitzar a Olot relacionats amb aquest món. Ara hi afegim la possible Facultat d’Art que sembla que des de la Universitat de Vic ens ofereixen d’organitzar i oferir als estudiants des del seu paraigües d’Universitat privada i plenament constituïda. A tot això hi afegíem la potenciació de la UNED i de la UOC i la transformació de la FES en un autèntic centre de formació continuada, que més enllà d’organitzar cursets i seminaris passi a complir els objectius per la que es va crear i que no és altre que portar estudis universitaris a la nostra ciutat.
Nosaltres treballarem en aquesta línia, per això hem parlat amb companys de l’equip de govern de la ciutat de Vic, amb dirigents de la seva Universitat i amb totes aquelles persones que puguin aportar idees o actuacions que ens apropin a aconseguir un objectiu bàsic per revitalitzar el nucli antic de la nostra ciutat. Som oposició però volem aportar elements positius per Olot i no deixarem que temes d’aquesta importància quedin endarrerits perquè l’equip de govern socialista només es dediqui a la gestió.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *