S’acosten les festes del Tura i a Olot ens preparem per viure dies de gresca i xerinola i també per rebre una visita que ens satisfà molt. Per uns dies ens convertim en una ciutat que interessa als joves. , que els hi ofereix motius per visitar-la i que molts d’ells venen durant el cap de setmana a compartir la festa amb nosaltres. Això és molt positiu i tant de bo aconseguíssim atreure’ls i interessar-los en altres ocasions durant l’any.

És ben cert que molts adults, entre els que em compto, acabem reclamant civisme i comportaments adequats a les normes de convivència per tots els que participen en la nostra festa. Tots sabem que en els últims anys això no ha set així i crec que els que tenim alguna responsabilitat ens toca fer sentir la nostra veu i reclamar actituds que permetin que tots ens trobem còmodes celebren la festa major d’Olot, fins i tot és lògic que reclamem dels que tenen responsabilitat de govern que facilitin tots aquells serveis i elements necessaris per fer de la nostra festa un model de convivència entre uns joves que volen “marxa” i uns adults que necessitem moderació i respecte a les normes. Segur que és difícil, però aquest ha de ser el nostre objectiu i d’aquí que ens sembli adequat el model d’habilitar diferents escenaris amb actuacions i ambients diferenciats i possibilitats de que tothom trobi el seu espai en el que gaudir de la festa.

Però tornem als joves, un dels reptes més decisius pel futur de la nostra ciutat que tenim sobre la taula. A l’igual que per les festes del Tura, Olot te elements, que gestionats correctament, poden cridar l’atenció d’aquest col·lectiu i ajudar a que ens escullin com a lloc a on viure, a on treballar o a on gaudir del lleure. Tenim activitats i festes més enllà del Tura, podem oferir qualitat de vida i un entorn privilegiat per practicar esports, però hem d’esforçar-nos en adequar aquestes ofertes a les preferències i necessitats de la gent d’entre 25 i 40 anys, a més de crear oportunitats en àmbits en que tenim dèficits molt evident, amb un exemple paradigmàtic com és l’oci nocturn. I en això no podem fallar, doncs l’Olot del futur tindrà molt a veure amb l’encert de les decisions que prenguem ara.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *