Som pràcticament a la setmana de les festes del Tura i a mi em continua semblant molt positiu el seu efecte “crida” sobre els joves, especialment sobre els garrotxins. Olotins i olotines amb edats que van des de l’inici de l’adolescència fins a ultrapassar els 30 anys es preparen per gaudir i participar de les nostres festes. Potser convindria observar i escoltar amb atenció què ens diuen amb les seves accions i actituds.

Està clar que l’oci nocturn a Olot és un dèficit que venim arrossegant d’anys i que s’agreuja dia a dia amb una excepció, que són els dies de les festes del Tura. Durant aquests dies tothom vol sortir per Olot, anar a les barraques, passejar pels carrerons del nucli antic i conversar tranquil·lament amb amics que fa temps que no veus. I els joves són els que més practiquen aquest tipus de festa, amb comentaris i crítiques, però defensant el model de festa. I aquí hi veig un missatge per qui governa Olot.

Hem de ser capaços d’extreure els elements positius que conté aquest comportament i veure què podem aplicar al nostre dia a dia per solventar un dèficit, per mi bàsic de la nostra ciutat: la pèrdua dels joves i el seu desplaçament habitual a altres ciutats. En aquest punt de la reflexió ressorgeix una idea, que a CiU vàrem debatre àmpliament durant l’elaboració del programa electoral, com és la creació d’un àrea específica d’oci, en el sentit més ampli de la paraula, que aconseguís atreure a joves i no tant joves i fins i tot adolescents, seguint el model de festes del Tura. Segur que podem trobar “pros i contres”, segur que la seva creació aportarà problemes i dificultats, però crec que l’esforç tindrà recompensa. Ara bé, sense una actuació decidida de l’administració local, això no serà possible. Jo, personalment estic absolutament decidit a treballar-hi i recolzar-ho.
Per cert, si algú està interessat en el programa de les festes el pot trobar aquí!
 

3 Responses to Gaudir de les Festes del Tura !

 1. Anonymous ha dit:

  M´agraden molt les teves paraules pero .. son paraules.. he nascut a olot .. he crescut ting 32 anys i he viscut moltes festes del tura, eren el meu orgull pero ara son la meva pena . Em fa vergonya cada vegada que algu em demana explicacions o em diuen : que ha passat amb les festes ? em posaria a plorar !!! de rabia !! d´haver perdut àlgu tant maco com lo que teniem que en molts llocs erem l´emveja i molt llocs no ho podran tenir mai !!.. Que passa sis plau m´ho podeu dir? que va passar amb la vaga ? no va servir per res ? no n´hi ha prou ja de fer vergonya i pena ? que jo sapiga a les noies que van organitzar la vaga tant que es va dir … encara esperen que les truquin els de l´organització per deixar´les entrar ! o no era aixo lo que van prometre ? Es molt trist que la mateixa gent d´olot aprofitin per marxar de vacances per que s´aborreixen !!! ES molt trist que em lo que cobran de les barres dels bars, de les fires, dels anuncis …. no tinguin collons de fer ni un concert bo ! a st joan les Fonts poden portar Dover i un Olot porten Fangoria ? ara si que ens ha acollonat ford !! amb lo catalanista que es olot!!!!! pero no els cau la cara de vergonya ? encara no els hi ha caigut el plomero ? no bull que ajudeu al joven numes bull recuperar lo que es nostre !! o era nostre !!!!!!!com pot algú ser tant fred que sentint els comentaris de tothom super negatius… encara continui a l´organitzacio de les festes ? o guanya molts diners (—), o no es vol canssar gaire, o no en sap , o te por , o s´ha fet vell , o tant se li enfoten les festes, o no s´estima olot ! ha cas no treballem tot l´any ? a cas els treballadors no ens maraixem 4 dies fantastics ? o numes soms esclaus ? per que es clar amb aixo s´ens gratificava una mica l´esforç de tot l´any , i ara que tenim ? treballar i pagar multes.
  Em dol amb tot el meu cor, pero la culpa és de la persona que ho permet, jo no seria capaç d´esser de l´organització per que no podria mira a la gent a la cara a l´hora d´explical-si la programació. Ha pro es clar sardanes si !!! per la gent gran lo que faci falta !! una mica per tothom per favor… Es queixen que de nits no poden dormir no ? pues el joven de dies tampoc per les sardanes i no ens queixem !!!
  ara contesteu-me qui son els pitjors ? .

  son tant dolents que encara ningu els hi ha explicat que els concerts de dijeis porten moltes i moltes mes drogues que els concerts normals de rock o de lo que faci falta ? o és lo que volen i ja els hi va be que la gent que vinguin siguin d´aquest tipu o ells son els primers de col.locar-se.
  bueno doncs com a nens petit els hi explicare !! concerts de rock per exemple : ambient de alchool alguns porros pero aguantable la gent, quant cau que no pot mes CAU!!! i prou !! dorm la borratxera i ja estar !no et faran cap mal. Concerts de dijeis : pastillerus , ratllas , cocaina per un tubu etc.. la comisio de festes aixo no ho sap ? bueno doncs que sortin una mica de casa, o és que ja els hi va be ? que és mes perillos un drogat o un borratxo ? en els dos ambients n´hi ha d´aixo , no dire pas que no, però no es pot comparar la difencia d´un dj a un concert BO !!!!
  Ha hi els basos de plastic son molt macos, bruts fets una merda , pero clar val mes que bebem merda que no pas fer servir les maquines de netejar un parell o 10 hores mes!!!
  Gracies a la gent que ho porta ara ja no son famoses, n´hi divertides, n´hi tene cap nom, n´hi son conegudes ! FELICITALS DE PART MEVA !!! I PERDO PER LES FALTES D´ORTOGRAFIA QUE QUAN EM POSO A PENSSAR AMB LO QUE EM PERDUT ES LO QUE MENYS M´IMPORTAN !!!
  Asperu que algun dia tot lo que diu la gent serveixi per alguna cosa no numes per queixan-se , sis plau que algu ens escolti una mica, que el poble es de tots i tots i tenim a dir alguna cosa.

  Josep Coromines sis plau ajudens !!o diu que em de fer per millorar !! si pots ser contestem sis plau explicam alguna cosa que m´ajudi a entendre tot aixo !!

  Estimu olot amb tot el cor .

 2. Josep M. Corominas ha dit:

  Tenia decidit no dir res de les festes fins que haguessin passat, concedint el benefici o el dubte de que la realitat superés el que ens podem imaginar quan veus el programa. A mi també em sembla que les festes del Tura perden gas des de fa uns anys i que cal revisar molts aspectes que podem millorar, alhora que cal ser imaginatius i afegir elements que ens tornin al prestigi i el ressò que tenien fa uns anys no massa llunyans. També cal reflexionar sobre la necessitat d’un espectacle potent que sigui com un far, orgull pels olotins i referència pels visitants. Com que, pel meu càrrec, conec el que econòmicament la ciutat destina a les festes, estic convençut que és possible aconseguir un programa molt més atractiu i amb elements que cridin l’atenció, tal com penso que passava abans.
  Crec que l’ambient de nit, amb molta gent passejant pel centre, especialment joves, s’ha de mantenir i potenciar, tot i que probablement no ens posaríem d’acord en quins són els límits de l’incivisme que no es poden tolerar i en això sí que seria inflexible. Però, com deia en el post, a mi veure tants joves passejant pel barri vell, xerrant animadament, trobant amics que feia temps que no saludaven i “anant de festa per Olot” m’agrada i voldria potenciar-ho en altres caps de setmana.
  En conclusió, la meva valoració del programa és que és mediocre i pla i el meu desig és que la realitat superi aquesta impressió que, pels comentaris que m’arriben, comparteixen molts olotins.

 3. Anonymous ha dit:

  Jo he sentit el batlle tot bevent un Campari que la il.lusió del seu jove equip era convertir Olot en un geriatric.Curt i ras.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *