Diumenge vaig anar a l’ofici de la festa de Sant Roc i a la benedicció de les aigües, tradicional en aquesta celebració. Una festa molt arrelada a Olot i un barri que representa uns valors molt importants en qualsevol societat. Un barri format, en els seus inicis, per famílies treballadores que amb el seu esforç han aportat molt a la nostra ciutat. Un barri en el que han fixat la seva residència molts immigrants dels anys 50 i 60, que s’han integrat absolutament en la nostra ciutat i que ens han ensenyat els efectes positius que sens dubte pot aportar el fenomen migratori. Un barri que actualment acull una part molt important dels olotins i olotines, a més de instal•lacions i espais emblemàtics per la ciutat.
De fet, un dels aspectes que més em va impactar, va ser observar, una vegada més, la majestuositat de la zona de les Fonts de Sant Roc. Un espai magnífic que podria ser molt més present en la vida dels olotins i que actualment està molt abandonat. Sempre parlem de la dignificació del Fluvià, en els seus diferents trams de la nostra ciutat, però no som capaços de fer-la efectiva. Ara està sobre la taula un mandat del ple municipal per millorar el tram que envolta al Molí d’en Climent i, sincerament, soc bastant escèptic en quant als seus efectes pràctics sobre el riu i la seva interrelació amb la vida dels olotins. Podeu estar segurs que ho anirem seguint i treballant en favor del seu compliment.
Nosaltres, com a grup municipal de Convergència i Unió, vàrem presentar una moció, en el mateix sentit, que pretenia tornar a posar en primer pla el projecte Olot 2000, actualitzar-lo i fer més evidents els seus efectes sobre el riu, en un espai situat just al costat de les Fonts de Sant Roc, com és el tram dels Tossols a Can Basil. Una zona d’enorme potencial tant paisatgístic com en instal•lacions, doncs pels volts d’aquest tram, lligat de sempre a l’esport de la nostra ciutat, hi tenim l’inici del bicicarril i l’estadi d’atletisme. Segur que hi haurà qui pensa que cal començar per altres trams, però és ben trist que no siguem capaços de consolidar el Fluvia, en el seu pas per Olot, com un dels potencials de la nostra ciutat, tant pel que fa al gaudi dels olotins i olotines com per ser un factor d’atracció pels nostres visitants.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *