Aquesta setmana, a Olot, varem tenir ple municipal. Un ple que en principi tenia pocs punts conflictius però que és va enverinar per l’equip de govern durant el torn de precs i preguntes. Varen sortir molts temes, dels que segur que n’anirem parlant durant temps, que demostren que la situació a la nostra ciutat té aspectes del dia a dia que s’han de qualificar com a preocupants i que deixen ben a les clares que la realitat és ben diferent d’aquesta “gran transformació de la ciutat” que ens volen vendre diàriament els companys de l’equip de govern socialista.

Però jo volia referir-me avui, a un dels punts de l’ordre del dia en el que mantenim una posició ben oposada amb la dels socialistes. És més, no és només una qüestió d’opinió, com diuen els socialistes, sinó que va molt més enllà i segur que tindrà repercussió en els propers anys i en projectes ben diferents. Em refereixo al tema de les contribucions especials del Firalet, i més concretament al percentatge que han de sufragar els veïns. Tenim més punts de divergència però aquest és especialment greu pel missatge que envia a la resta de ciutadans d’Olot
De fa anys, la part de les contribucions especials que paguen els veïns va entre el 70 i el 90 % . Ben segur que en altres èpoques hi havia altres criteris, com ho demostren els exemples de ves a saber quan que la regidora va utilitzaren el ple, però mantenir que al Firalet aplicarem només un 60 % dona peu a la resta de barris de la ciutat a demanar el mateix, o fins i tot menys percentatge a càrrec dels veïns. De fet l’equip de govern socialista ha obert la paradeta per negociar sense cap límit preestablert i fins i tot presenta casos en que, sense ser una obra de gran interès públic, el percentatge arriba fins a un 40 % del cost.
En aquest tema els mateixos socialistes reconeixen que ho han fet malament, però segueixen en la línia de no rectificar ni fer cas a ningú i així no anem bé.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *