Sembla que ja està clar per tothom, fins i tot pel mateix president Zapatero, que ens trobem en una situació de crisi econòmica greu de la que no serà ni fàcil ni ràpid sortir-ne. Evidentment jo no tinc les receptes que han de solucionar aquesta situació però sí que hi ha algunes recomanacions que em semblen importants i que , en relació a temes olotins, no s’estan complint.

Tots els experts recomanen fer més eficient l’administració pública per disminuir l’elevadíssima càrrega que han de suportar els ciutadans, especialment en moments com aquest. Disposar de tres milions d’euros consignats en el pressupost del 2008 aprovat per les Corts espanyoles i no gastar ni un euro d’aquesta partida no és signe d’eficiència, especialment sí els diners anaven destinats a una obra necessària i urgent per un territori com La Garrotxa que ha patit reiteradament dèficits en infraestructures i comunicacions. Doncs això ha passat amb la partida pressupostària destinada a la variant d’Olot, més concretament en el tram que correspon construir a l’Estat. Licitar obra pública en un moment en que puja l’atur és un altre recepta per fer front a la situació econòmica actual en que molts experts estan d’acord i en el cas de la variant d’Olot anem en direcció contraria.

Pel que fa a la crisi, a més d’acceptar l’evidència convé aplicar amb encert les mesures per fer-li front i a Olot necessitem amb urgència aquesta variant. Tinc l’esperança de que el 2009 sigui un any important per aquest projecte, tot i que de moment no hem començat amb bon peu, doncs la partida per la variant d’Olot del pressupost ha quedat reduïda a només 50000 euros. Segur que l’actitud responsable dels nostres diputats a Madrid i les pressions que s’han de fer des d’Olot podran ajudar i fer decidir al Govern de Madrid i a la Ministra de Fomento a actuar decididament per solucionar un problema que en pocs dies es convertirà en una urgència per Olot i comarca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *