Aquest divendres vaig assistir a un acte important per la meva ciutat, a un acte que ve repetint-se des de fa tretze anys i que estic convençut, coneixent a les persones que treballen en la seva organització, que podrem celebrar-lo durant molts anys més. Em refereixo a la inauguració dels “30 dies de gravat” que s’organitzen des del Centre Catòlic d’Olot

Aquest esdeveniment no és només una exposició d’obres d’art relacionades amb la tècnica del gravat sinó que, any rere any, va sumant noves iniciatives i completant un excel·lent programa, tant divulgatiu com formatiu, al voltant d’aquest art. També compta en el seu apartat internacional amb participants i seus situades arreu del món. El premi “El Caliu” aconsegueix la participació de magnífics artistes i obres d’una gran bellesa, exposades en la sala que dona nom al premi del mateix Centre Catòlic. A l’Hospici, en les instal·lacions del Museu Comarcal, podem veure una interessant exposició de gravats sobre el món del toro, amb obres de Goya, Caballero o Barloja.

A més, en aquesta edició han tingut l’encert d’homenatjar a un gran artista olotí, en Danès Jordi, que amb la seva magnífica obra va contribuir a dignificar i fer més gran el prestigi de l’escola olotina de pintors.

Crec que tots els olotins hem de sentir-nos orgullosos de comptar en la nostra ciutat amb aquests “30 dies de gravat” i especialment de persones amb la empenta necessària i el saber fer que demostren any rere any els organitzadors d’aquests esdeveniment

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *