Aquest ha set un cap de setmana ple d’activitats, especialment d’activitas organitzades per entitats i associacions amb amplia implantació a la ciutat. La festa de F.A.N.S., que per qui no ho sàpiga vol dir Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta, i que va comptar amb més de 500 participants o l’acte final de les celebracions pels 150 anys de presència de l’Escola Pia a Olot, amb la faràndula de les diferents escoles i amb moltes famílies presents al pati de l’escola, varen omplir Olot de festa. Per desgràcia Òmniu va tenir que ajornar el seu acte de “Junts per Catalunya”, que segur hagués comptat amb una important participació ciutadana, però en la nova data de celebració tornarem a ser molts els que voldrem participar-hi.

En aquest post volia parlar de l’acte que, sobre la cirurgia en el fetus, va organitzar la Penya d’Almogàvers Garrotxins. En primera instància pot xocar que una penya juvenil de seguidors del Barça organitzi actes sobre una part molt específica de la medicina, que fa uns anys semblava ciència ficció, però sí ho analitzem tranquil·lament, crec que tindrem la raó per la que és tant important el teixit associatiu d’Olot. Són afeccionats al futbol, seguidors del Barça, tenen empenta per tirar endavant moltes activitats amb un important ressò ciutadà i a més volen col·laborar en projectes humanitaris. Extraordinari !
A més, a Olot comptem amb la Fundació Albert Bosch, que dirigeixen persones com l’Anna Bosch o en Jan Boix, amb una gran sensibilitat social i decidits a recolzar la investigació, i aconsegueixen portar a Olot un cirurgià pediàtric dels que tenen prestigi entre els professionals que ens dediquem a la medicina i s’organitza una conferència a la que assisteixen més de 100 persones. Excel·lent !
Tal com vaig dir a la presentació, els nens no haurien d’estar mai malalts però ja sabem que això no és possible, ara bé el que sí que és possible, i hem de treballar per fer-ho realitat, és estar ben preparats per solucionar les malalties infantils amb la màxima eficiència possible. I persones com el Dr. Vicens Martinez – Ibañez, l’Anna Bosch o en Jan Boix i entitats com l’Institut de recerca de la Vall d’Hebró, la Fundació Albert Bosch o la Penya dels Almogàvers Garrotxins són els que fan possible aquesta eficiència i preparació. Hi ha dies en que et sents especialment satisfet de pertànyer a aquesta societat !
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *