Dijous, al ple de l’ajuntament d’Olot va passar un fet transcendent que ben segur marcarà la resta de mandat municipal. L’equip de govern va ser incapaç de tirar endavant el pressupost municipal pel 2009. Tal com vaig dir en el ple, aquesta situació no m’agrada ni em satisfà, doncs sé perfectament que no beneficia el funcionament normal del consistori, però la nostra responsabilitat davant els olotins i olotines, que varen voler que els representéssim, ens obliga a prendre decisions i a actuar en conseqüència.

No vull en aquest post explicar les raons de la nostra oposició al pressupost però sí que voldria deixar clar un aspecte del debat que no em va agradar gens. El Sr. Sacrest ens va acusar de no haver acceptat un diàleg que ell ens havia ofert, i tal com ja vaig manifestar-li en el ple, nosaltres no ens hem sentit convocats a negociar, com a mínim tal com entenem nosaltres que s’ha de portar una negociació. És cert que en converses de passadís o abans de començar un dinar, se’m va demanar com veiem el pressupost, però això, al meu entendre, no es negociar, és mantenir les formes. Crec que negociar amb ganes d’arribar a acords s’ha de fer abans de tenir quadrats els comptes i no un cop ja tens tancades totes les partides i només poden fer-se petits retocs. És més, penso que en aquests moments calia un pacte per dos o tres anys, que ben segur estaran afectats per aquesta crisi, però això no s’ha donat, i només ens han convocat pels tràmits habituals o ens han fet comentaris de compromís,  i així no anem enlloc.

L’any passat ens vam abstenir per responsabilitat, per no posar pals a les rodes, pensant en que ens trobàvem en el primer any de mandat i que calia donar una oportunitat a l’equip de govern socialista a governar de forma participativa, reconeixent les aportacions dels altres grups i sobretot recordant que ja no tenen majoria absoluta per governar i que per poder fer funcionar l’ajuntament necessiten dels altres grups, i això que de motius per votar en contra en teníem de sobrats, però vàrem decidir ser responsables. Els socialistes han decidit seguir governant sense tenir en compte l’opinió de cap grup polític i ara han recollit el que han sembrat, més enllà de l’anècdota del pacte amb Alternativa per la Garrotxa que a les primeres de canvi ha demostrat la seva inutilitat.

Nosaltres posarem tot el que calgui per sortir de l’atzucac però no abdicarem de tot allò que tenim clar. Abans de Nadal sabrem sí han entès el missatge

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *