Diuen que la millor època per visitar La Garrotxa és la tardor, per allò del color dels nostres arbres, tot i que a mi em sembla que sempre és un bon moment per passejar per les nostres contrades i gaudir d’un paisatge magnífic, tant urbà com natural. A més els garrotxins anem posant en marxa iniciatives que complementen i milloren els motius per venir a visitar-nos. Aquestes darreres setmanes hem tingut dos exemples molt contundents del que vull explicar.

El passat cap de setmana, a Batet es va celebrar la quarta edició de la Fira del fajol, una planta típica de la nostra comarca, amb una gran importància en l’agricultura de fa temps i que torna a tenir un paper entre l’oferta de productes naturals que dignifiquen la nostra comarca. I a partir del fajol tenim una cervesa, unes farinetes que de fa anys són apreciades pels amants del menjar natural i sembla que va consolidant-se un “orujo” també derivat del fajol. I una gran festa, amb participació de moltíssims visitants, en un escenari magnífic com és Batet.

Avui la fira ha set la del farro i s’ha celebrat a l’Hostal Nou de Bianya. Un altre gran festa per difondre l’ús de la farina de blat de moro, que va servir per alimentar moltes persones en altres èpoques, i que ara torna convertida en un gran aliment natural, que incorporem a la cuina volcànica, i del que en podem gaudir en diferents presentacions i acompanyaments. Un altre gran festa, en uns paratges també magnífics que no podeu deixar de visitar.

És a dir, aneu anotant a les vostres agendes, que durant el febrer hi ha més d’un motiu per venir a la Garrotxa i poder gaudir d’aliments naturals i de qualitat.   

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *