Fa pocs dies, l’equip de govern socialista del nostre ajuntament, sense convidar a cap grup de l’oposició, va reunir a un grup de persones relacionades amb el món de la construcció per anunciar-los l’adjudicació de contractes per més de tretze milions d’euros, tot barrejant obres del pla Zapatero amb actuacions pròpies de l’ajuntament i fins i tot una obra de la Fundació Privada Hospital Sant Jaume.

Això, que sí exceptuem tot el que fa referència al concepte ajuntament igual a equip de govern o al que entenen els socialistes per participació, en principi és una notícia positiva i que ben segur va alleugerir la lògica preocupació de molts dels que treballen en un sector obertament en crisi. Ara bé hi han alguns aspectes, que des del punt de vista del ciutadà, cal tenir en compte. Ja he expressat repetidament els meus dubtes en relació a que la solució d’aquesta crisi passi únicament per endeutar-nos i endeutar-nos fins a límits que no acabem de controlar i deixar una herència molt feixuga per aquelles persones que hauran de pagar impostos en els propers anys. Està bé fer obra pública, però el senyor Zapatero traurà vuit mil milions més a 31 de desembre que és quan han d’estar acabades les obres o algú ens vol fer creure que quan acabem l’any ja no hi haurà crisi en el món de la construcció ? Són prou conscients els olotins que s’ha decidit finançar amb crèdits a quinze i vint anys les obres que corresponen a l’ajuntament ? Podrà la F.P. Hospital Sant Jaume assumir la càrrega financera que li generarà fer els pisos tutelats en un moment especialment greu pel que fa al finançament de la sanitat i especialment de l’assistència sanitària ?

Jo crec que des de CiU s’han fet moltes propostes alternatives a l’endeutament, propostes en relació a recolzar a les petites i mitjanes empreses o al comerç, al control de la pressió fiscal a empreses i ciutadans evitant augments de preus públics i d’impostos per sobre de l’IPC, supressió o rebaixa de l’impost de donacions i successions, reducció de l’IVA en certs sectors o productes, reforma del servei català d’ocupació, … I personalment penso que serien molt més beneficioses que el gran endeutament que ens recepta el socialisme.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *