En el passat ple va quedar molt clara una cosa: L’alcalde Lluís Sacrest està convençut que Olot no tindrà una Facultat d’Art. Sembla que el pla de Bolonya ens allunya d’aquesta opció tant defensada fa uns anys i un dels objectius fundacionals de la Fundació d’Estudis Superiors (F.E.S.) Sí que podem aspirar a tenir estudis de nivell universitari, masters, postgrau, … però no Facultat d’Art.


Nosaltres, com a Convergència i Unió, apostàvem decididament en el nostre programa electoral pel que anomenàvem “Campus de les Arts”, al voltant de l’Escola d’Art de la Plaça del Carme, i tot i que s’acompleixin les prediccions del Sr. Sacrest o de la Sra. Rectora de la Universitat de Vic, en el sentit de que no serà possible aconseguir una facultat, creiem que hi ha prous elements com per seguir situant aquest projecte com una de les prioritats de la nostra ciutat. Evidentment hi hauran reptes importants, que des de CiU ens veiem capaços de superar, i més al llegir notícies com la que ens anuncia que a Figueres –quin gran alcalde que tenen !- tindrà un centre universitari lligat a les Universitats de Girona Perpinyà i Tolosa d’aquí a poc temps.


Serà un repte definitiu per la FES, perduda entre cursos i cursets i allunyant-se dels seus objectius universitaris i també per l’Escola d’Art que necessita urgentment l’ampliació a l’edifici de “Can Sacrest”, però la ciutat necessita de projectes com aquest per enfrontar el futur amb garanties d’èxit. S’han de solucionar moltes coses però estic convençut que ens en sortirem !

 

2 Responses to Olot i la universitat

 1. Anonymous ha dit:

  Benvolgut Josep Maria,

  Des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot ens agradaria molt que assistís a les reunions del Patronat de la FES que fem periòdicament. Del grup de Convergència i Unió, el respresentant és el senyor Zarza, però en les dues últimes ocasions no ha vingut.
  Així doncs, el convidem a venir perquè pugui saber, de primera mà, quines activitats organitzem des de la FES.
  En cas que accepti la nostra invitació, li agrairem que es posi en contacte amb nosaltres (fes@olot.cat – 972 26 21 28) i li indicarem la data i l’hora de la propera reunió.

  Moltes gràcies i fins aviat.

  L’equip de la FES

 2. Josep M. Corominas ha dit:

  Evidentment que estic a la vostra disposició per trobar-nos quan vulgueu, això sí acompanyat per en Miquel Àngel que és qui m’informa i m’assessora amb tot detall sobre la Fundació, fins i tot, sí ho considereu convenient, assistiré a la reunió del Patronat a la que vulgueu convocar-me.
  Tot i això heu de saber que crec estar perfectament informat de les activitats que s’organitzen des de la F.E.S. i continuo pensant que aquesta Fundació no ha aconseguit els resultats que varen motivar la seva creació i que eren, i penso que continuen plenament vigents, portar estudis universitaris a Olot. Sí que disposem d’algun estudi que es pot equiparar al nivell universitari, però aquests són responsabilitat de l’Escola d’Art, a la que hem de seguir impulsant i recolzant. Pel que fa a la F.E.S., penso que és necessari que aconsegueixi estudis tipus postgrau o “master” d’un elevat nivell formatiu i amb un bon atractiu pels joves tant gironins com de la zona del món més allunyada que se’ns acudeixi. Aquest és el repte del que parlava al post i per aconseguir-lo podeu comptar amb tot el meu suport. En el que no estic d’acord és en que la F.E.S. es converteixi en un centre més de formació continuada com molts d’altres que, amb tota garantia, imparteixen aquests estudis a Olot.
  Bé, quan vulgueu en parlem !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *