Divendres de la setmana passada varem tenir en Felip Puig a La Garrotxa. Vam visitar empreses, parlar amb alcaldes i regidors i va pronunciar una conferència a l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat -el lloc no podia ser més escaient- parlant d’economia i amb un títol suggerent: “Ens en sortirem ! ”

En Felip, que quan parla no deixa mai a ningú indiferent, va estar brillant i entre moltes coses va parlar d’estar al costat de les empreses com una de les receptes per sortir de l’actual escenari econòmic que viu la nostra societat. Mentre parlava a mi em venien a la memòria les imatges de la visita que havíem fet a la mateixa tarda. Una empresa olotina puntera a nivell europeu, una empresa que arquitectes i constructors de renom mundial tenen molt ben considerada, una empresa que dona feina a un bon grapat de joves professionals universitaris o amb estudis superiors, una empresa que té un producte de qualitat i amb un alt valor afegit, que contamina poc, que …, i a més que està dirigida per un olotí orgullós de ser-ho, amant i defensor del nostre país i de la nostra cultura. Tot gairebé perfecte, però… situada en un edifici que cal renovar.

L’empresa ho sap i vol fer-ho, però la seva ciutat no sap oferir-li uns terrenys adequats i a un preu interessant per retenir-la. Desprès ens queixarem dels problemes de ser una ciutat envellida que no sap retenir els seus joves, que els ingressos derivats de la construcció s’han enfonsat i que s’ha d’augmentar la pressió fiscal dels olotins i olotines per fer front a les despeses municipals, que Olot ha de competir amb Osona i la Catalunya central i que fa falta empenta i emprenedors per estar al nivell d’aquests territoris.

Felip, segur que ens en sortirem però a vegades es fa difícil no tenir dubtes !

 

3 Responses to Ens en sortirem !

 1. Anonymous ha dit:

  Ka maku serà Olot gracies a vostes d'aqui un any quan hi pasi tot el transit PARis-Madrid. Serà maquissim. Putes, drogues, transit, merda, i la comarca xafada i colapsada , Aixo és progues???

  Gracies a tots vostés per fer que la gent que estimem olot n'haguem de marxar. llastima no poguem fer la volta al mon com el seu fill. No ha apren res del que ha vist i explicat el seu fill??

  La cultura que vostes prediquen és la cultura del segle passat, la cultura que ha provocat el canvi climatic i ha convertit catalunya en un femer.

 2. Anonymous ha dit:

  Mai son bones les critiques , oi?

  suposo que no admetra cap comentari dels meus, no serà mai tan agoserat ni temerari, oi? ni la gent com vosté enten mai cap altre punt de vista. només conte el punt de vista oficial del moment. ARa toca aixo doncs aixo , no? algun dia pensara per si mateix?

 3. Josep M. Corominas ha dit:

  Em sap greu que pugui pensar que no deixaré publicar en el meu bloc una opinió per ser contraria a la meva manera de pensar. Sí es fa amb educació no veig cap problema en parlar i dissentir, és més crec que la confrontació de idees és una de les forces que fa avançar al mon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *