El túnel de Bracons va demostrant, dia a dia, la seva utilitat. Som molts els que ja considerem prioritària aquesta via de comunicació per desplaçar-nos a Barcelona tant en transport públic com privat. En aquest sentit és habitual sentir comentaris reconeixent l’estalvi de temps i de diners que representa utilitzar aquesta carretera i no la tradicional de Girona i AP-7, o la millora, en preu i en temps, que han representat les noves ofertes de la TEISA i les avantatges que pot comportar la utilització de l’estació del tren de Vic, tot i el mal estat de les infraestructures ferroviàries entre Puigcerdà i Barcelona.

Aquests dies notem un altre efecte positiu d’aquest nou eix de comunicació: Han augmentat els turistes que visiten La Garrotxa i que provinents de la Catalunya central, de fet de moltes destinacions, utilitzen aquesta via per entrar en la nostra comarca. Venen atrets pels volcans, pel paisatge, per la gastronomia, per les excursions en bicicleta o a peu, per … i a Olot ens continua passant que fàcilment travessen la ciutat, van a Santa Pau, a Besalú o a la Vall D’en Bas però no es queden a la nostra ciutat.

Crec que seguim sense posar en joc les nostres potencialitats, que són moltes i variades, i que tenen una qualitat i un poder d’atracció important. Parlem de Museus, del llegat Clarà, de volcans integrats en el nucli urbà, d’un centre històric que convida a passejar i que inclou una Escola d’Art per on han passat i continuen passant artistes de renom que han deixat i seguiran deixant una petjada important en l’art del nostre país. Més enllà del cofoisme oficial, anunciant augments del 270 % en les visites a l’Oficina de Informació Turística que ben mirat representa passar de 17 a 58 visites durant tot un mes, seguim sense fer els deures. Un primer pas, per mi essencial, seria posar el Centre de Informació Turística en un espai ben visible, a on qualsevol persona que passi per la nostra ciutat hi topi quasi sense voler i tingui ganes d’entrar-hi, i a partir d’aquesta visita conèixer que pot fer en la seva estada a Olot, que ha de visitar ineludiblement, per on és recomanat passejar o en quins llocs poden relaxar-se gaudint d’un bon dinar.

Tenim molts deures pendents des de fa temps i consolidar un model turístic propi de la nostra ciutat és dels més urgents i per la gent de CiU una prioritat. Ara falta veure quines iniciatives prendran els companys de l’equip de govern socialista !
 

One Response to Olot i el turisme

  1. joan claparols ha dit:

    Molt em temo que els socialistus el que volen és plegar i passar-vos la patata calenta i a mi plim.La plaça Clarà,millores?.El firalet,que guaupu?,la sortida del teatre per darrera després de mès d'un any d'obres,ùtil?,el carrerot que dona al consell comarcal,qué?,la plaça Candenmàs,al.lucinant.El firal…amb l'animalada de tapar la plaça de braus mès antiga de Catalunya,un caprici d'un foll?.Mai havia vist lapidar tants diners pùblics amb tanta barra,sincerament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *