A Olot, passades les festes del Tura, quan semblaria lògic un descans desprès de tanta gresca i tanta disbauxa, seguim amb festes importants per la ciutat. Aquest passat cap de setmana hem celebrat Sant Ferriol amb l’afegitó dels vint anys de l’AOAPIX i la inauguració de la Plaça Clarà desprès de que el FEIL permetés millorar les seves infraestructures i poca cosa més. El següent tindrem Sant Miquel, un altre festa tradicional de la ciutat, i un bon motiu per visitar i passejar per una zona especialment delicada per la que tots hem de col•laborar en dignificar i millorar.

Sant Ferriol és un barri del centre de la ciutat amb una associació de veïns molt activa i amb una festa que sol comptar amb molta participació. Com sempre la faràndula atrau nens i pares, pel que els balls de les Àligues o del Cucut i la Xurruca compten amb públic entusiasta i fidel que sempre aporta alegria i ambient festiu. L’entrega de l’àliga a en Miquel Plana, un excel•lent artista olotí, no podia ser més encertada i l’exposició d’en Melcior Teixidor sobre la Plaça Clarà mereix una visita detallada per apreciar l’evolució d’un dels punts més emblemàtics d’Olot.

Els amics de l’AOAPIX varen celebrar els seus vint anys, entre altres actes, amb un sopar per degustar 75 xais, cuits a la vista de tothom, al mateix Firal d’Olot. Una gran iniciativa que no compta amb la col•laboració del temps, cosa inhabitual quan parlem d’activitats d’aquesta penya, però que va congregar durant tota la tarda un elevat nombre d’olotins i visitant en el que hauria de ser “el cor de la ciutat”. El xai fou boníssim, l’amanida amb embotits esplèndida, el vi de la bota deliciós … i només va sobrar l’aigua, especialment la que caigué del cel. Tot i això una gran festa: Enhorabona a la gent d’AOAPIX !

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *