Passades les Festes del Tura tots anem tornat a les nostres feines habituals amb el record d’uns dies en que a Olot hem estat de festa, els olotins hem gaudit de la nostra ciutat a l’igual que molts visitants i en general, ens hem quedat amb un bon regust de tot el que ha passat durant aquestes jornades.

Tot i això, crec que hi ha aspectes que mereixen un comentari més específic: Seguim comptant amb punt molt positius com l’elevada participació, el gran ambient en el centre de la ciutat, o la programació d’espectacles adaptats als gustos de diferents col•lectius, … i amb aspectes negatius com l’excessiu lligam amb el consum d’alcohol, especialment entre els adolescents, i amb un cert grau de incivisme davant el que l’ajuntament està obligat a prendre mesures si no volem que aquest acabi malbaratant el model de festa.

També hem viscut els actes de la Diada Nacional de Catalunya. Dijous al vespre varem viure un inici espectacular de la Diada, just en dos llocs molt emblemàtics de la nostra ciutat: El Volca Montsacopa i la Plaça Major. Celebrar la Diada al Volca Montsacopa, amb una cantada de cançons tradicionals catalanes dins el cràter, seguint amb una baixada de torxes amb més de mil participants i un fi de festa a la Plaça Major és una excel•lent forma de fer festa però sobretot de demostrar la força i l’arrelament del sentiment nacional que es viu a Olot. L’endemà al matí, davant del monument del jurisconsult olotí Joan Pere Fontanella, molts partits i entitats varem fer públic el nostre compromís amb aquest sentiment, i finalment, al Casal Marià, el Rector de la Universitat Catalana d’Estiu, Jaume Sobrequés, en un magnífic discurs, va ajudar-nos a aclarir el significat de conceptes com nacionalisme o catalanisme. Per mi, una gran celebració de la Diada que s’ha acabat d’arrodonir amb la participació i els resultats de la consulta popular que sobre la independència de Catalunya es va celebrar a Arenys de Munt. El regust de bo ha passat a ser magnífic !

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *