Fa pocs dies va sortir publicat a la premsa que la majoria d’ajuntaments gironins, tal com feia preveure l’actual situació econòmica, estan molt preocupats per les seves finances i parlen de retallades importants en les seves despeses, especialment en el capítol de personal, pels pressupostos del proper any, mentre que la Regidora d’Hisenda de l’ajuntament d’Olot preveu pocs problemes pel nostre ajuntament gràcies al superàvit dels darrers exercicis.

Això, que fins i tot podria ser un elogi a la gestió, s’ha de modular considerant que tots els olotins i olotines patim l’efecte d’una nefasta revisió del cadastre, que va fixar preus de “bombolla immobiliària” al patrimoni dels nostres conciutadans, i que l’equip de govern socialista ha aplicat una política de fort endeutament i un augment de la pressió fiscal, emparat en l’esmentada revisió cadastral, que va tenir la seva màxima expressió en l’augment de més d’un 14 % en promig de la contribució que s’ha pagat aquest any 2009. No deu costar gaire gestionar sí tot ho basem en endeutar la ciutat per molts anys i pressionar econòmicament als ciutadans ! Ara és necessari que l’administració deixí de seguir esprement els recursos que moltes famílies necessiten per fer front a la crisi econòmica, especialment sí tenim en compte que la majoria de països del nostre entorn comencen a sortir-se’n mentre que els experts mundials pronostiquen que Espanya tardarà una mica més en trobar aquesta sortida.

Entrem en dies de negociació per les ordenances fiscals i el pressupost municipal pel 2010 i no ens ha agradat gens aquest missatge de “Olot rai” que ha recollit la premsa. Contenció, reducció de la despesa, concentrar-nos en allò que és bàsic, gestió eficient, … són criteris imprescindibles que han de constar i quedar ben palesos en el pressupost de l’any que ve. Disminució de la pressió fiscal, és a dir abaixar impostos i taxes, també és una condició irrenunciable per la gent de Convergència i Unió. A veure que ens proposen els socialistes…
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *