Avui és un gran dia ! Les consultes populars sobre la independència de Catalunya s’estan celebrant amb tota normalitat i en un to festiu i deslligat de qualsevol pressió que a mi em sembla molt positiu.

Hi ha qui te por als resultats que puguin sorgir d’aquesta consulta, qui ens amenaça amb repercussions a nivell del Tribunal Constitucional o de greus repercussions en les relacions amb Espanya, però la gent està contenta d’anar a votar. És més hi ha persones que se senten ofeses quan els hi expliques que a Olot la consulta s’ha deixat pel febrer per qüestions organitzatives i logístiques. Haurem de prendre’n nota !
Crec que escoltar el que manifesten un percentatge notori de ciutadans, que volen lliurement fer sentir la seva veu, és una obligació de qualsevol responsable polític i desqualificar les opinions que manifesten aquests ciutadans és una mostra de nul•la sensibilitat democràtica. Serà més plaent o més incòmode per qui governa, però mai podrà ser motiu de desatenció o de menysteniment. I qui governa a Madrid faria bé en escoltar el missatge que li fa arribar amb tota claredat una part important dels catalans.Des de fa temps es nota un profund distanciament entre Catalunya i Espanya, sí es que mai hi havia hagut encaix efectiu més enllà de la tolerància i del “aneu demanat que jo faré el que més em convingui” per part dels espanyols. I el distanciament porta al convenciment que la independència és la única via per tal de que Catalunya aconsegueixi el reconeixement que desitgen la majoria dels catalans: Reconeixement i respecte pels nostres signes nacionals començant per la llengua, tracte just en la relació econòmica amb la seguretat de que Catalunya serà solidària, respecte i reconeixement per les decisions que una majoria dels catalans prenen pel seu país, … i això en aquests darrers temps no s’està produint.

Comencen a arribar les dades de participació i confirmen plenament les previsions. La Garrotxa sembla ser que és de les comarques amb més participació i això m’omple d’orgull. Com que demà serà un dia, per mi, laboralment complicat penjaré aquest post i posteriorment hi afegiré els resultats, però vagi per endavant la meva felicitació a tots pel civisme i la voluntat de fer sentir la seva veu. Catalunya ho necessita i els catalans ens en sentim plenament satisfets !.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *