Ens acostem a Nadal i des de les diferents administracions es treballa per tancar els pressupostos per l’any 2010. A Olot fa dies que es va aprovar el pressupost municipal pel 2010, amb més pena que gloria, pel vot de qualitat de l’alcalde socialista i amb l’argument per part del PP que així no entorpiríem el funcionament normal de l’ajuntament !

Ara s’estan discutint i negociant les esmenes als pressupostos de l’estat i de la Generalitat i la Garrotxa i Olot no en surten gaire ben parats. Als de l’Estat, tot i els esforços mediàtics dels socialistes per atorgar-se mèrits que no s’han guanyat, no tindrem partida prou efectiva per tirar endavant el Museu del Paisatge de Catalunya, ni hi haurà dotació econòmica consignada per la tant necessària variant, ni cap de les reclamacions que des de la ciutat s’han fet arribar als nostres representants a Madrid surt prou ben tractada.

Pel que fa al pressupost de la Generalitat, sí les emenes no ho solucionen, a la Garrotxa patirem una retallada en inversions molt important, de l’ordre del 70 % sí les comparem amb les de l’any passat. I això que són els primers pressupostos redactats desprès de l’acord de finançament que ens varen vendre com la solució als nostres problemes històrics. Són pressupostos centralistes i que menystenen un principi que per molts garrotxins és essencial: L’equilibri territorial. Segueixen, a l’igual que a Olot, endeutant el país sense que l’economia productiva en sigui la gran beneficiada ! i així ens va en el tema de la crisi econòmica. No s’acaben de veure mesures que ajudin a fer més eficient l’administració sinó que segueix augmentant el cost de mantenir tot l’aparell burocràtic que envolta al govern. I pel que fa a inversions per Olot seguim sense poder confirmar l’inici de les obres del tram de la variant que correspon a la Generalitat, tot i els repetits anuncis de que els estudis s’han enllestit, ningú fa cas a les repetides demandes de l’Escola d’Art per disposar de més espai i poder créixer en un dels projectes estratègics per l’Olot dels propers anys, ni la connexió entre Olot i Girona per Besalú acaba amb el lentíssim procés de desdoblament. Molts projectes i de moment poca inversió econòmica destinada a la nostra comarca ni a les veïnes. El centralisme de l’actual govern dirigeix els seus esforços a l’àrea metropolitana de Barcelona, i per mi això és un disbarat i un injustícia.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *